Članovi

Alvita tim

aleksandra maksimovic
Aleksandra Maksimović

objavljeni prilozi

Moje radno iskustvo u oblasti fizikalne terapije sa kineziterapijskim vežbama praktikovala sam odmah nakon školovanja prvo u “Domu zdravlja Kanarevo brdo“ i “Gradskom Zavodu za gerontologiju i kućno lečenje“ Beograd.

Bowen sam terapeut u privatnoj ordinaciji od 2009, a Bowen tehniku koristim kao manuelni metod za postizanje ravnoteže autonomnog nervnog sistema kojim se pospešuje celokupno stanje organizma.

Znanjem iz Integrativne medicine kombinujem različite dijagnostičke i terapijske metode u cilju poboljšanja kvaliteta života ljudi. Najviše u oblasti veze emocija i patologija.

Od 1997. praktikujem refleksologiju kao poseban terapijski i dijagnostički metod. Sa usvajanjem novih manuelnih tehnika, kombinujem refleksologiju sa njima i u tom smislu osnivam poseban program za eliminaciju bola i izgleda deformisanih stopala, posebno čukljeva.

Od 2009. u centru Balans Medika radim na problemima deformitetima stopala i kičme, sa akcentom na čukljeve i skolioze.

Od 2002. godine sam upoznata sa Indonežanskim vežbama: Satria Nusantara, koje intenzivno praktikujem kao sertifikovani instruktor u Srbiji i Evropi.

Vremenom sam usvojila da znanja iz fizioterapije kombinujem zajedno sa svim drugim metodama rada. Tokom tog perioda sam iskustveno svedok njihovog uticaja na celokupno zdravlje čoveka, bilo da se radi o deci ili starijim ljudima.

Posebne rezultate primećujem kod:

 • Otklanjanje svih vrsta bolova;
 • Astenija, hronični umor;
 • Poremećaj pažnje i koncentracije;
 • Problemi koštano zglobnog sistema (išijas, čukljevi, artroze, artritisi);
 • Poremećaj koordinacije i inervacije (cerbralna paraliza, stanja posle sloga, Multipla Skleroza, pareza n.facialisa);
 • Problem disanja (astma, gušenja…), plitko, površno disanje;
 • Depresija, postraumatski stres sindrom;
 • Problem metabolizma (ubrzano/usporen, dijabetes mellitus);
 • Hormonalni disbalans (promene tokom klimaksa, adolescentski period, bolni ciklusi, sterilitet);
 • Poremećaji cirkulacije;
 • Podizanje opšteg tonusa organizma (anti-age).

Obrazovanje

1984 – 1988 Srednja Medicinska škola: Deligradska, Beograd, Smer: Fizioterapeut
1988 – 1992 Strukovni Fakultet za fizioterapeute, Zemun
Bowen Akademija, Master Nivo, Beograd
Akademija Integrativne Medicine IIMA, Madrid
Satria Nusantara (Indonežanske vežbe), Beograd
Bowen Akademija, Master Nivo, Beograd
2002. Visoka Medicinska škola, Hag, smer: refleksologija

Ljubica
Jasna Živković

Po struci je viši fizioterapeut sa dvadesetogodišnjim iskustvom u oblasti estetike i kozmetike tela. Radna, odgovorna i pouzdana u radu sa ljudima.
Otvorena za individualni pristup, ali i timski rad.

Veliki je ljubitelj životinja, posvećena radu i duhovnom istraživanju.

Anđelina Galović

Apsolvent na Visokoj medicinskoj Akademiji  – odsek fizioterapeut.

U Alvita plus centru je na volonterskoj praksi sa ciljem da svoju profesiju usmeri na oblast deformiteta stopala i postane stručnjak u toj oblasti.

Nataša Jablanović

Nataša Dosevska Jablanović, psiholog i psihoterapeut

Diplomirala psihologiju na Filozofskom fakultetu u Beogradu, a edukaciju iz psihoterapije završila u Geštalt Studiju Beograd. Poseduje sertifikat o dvogodišnjoj edukaciji iz Integrativne medicine – Medicina svesti (IIMA, Švajcarska). Ima dugogodišnje iskustvo u radu sa decom I odraslima, kroz savetodavni i psihoterapijski rad – na strahovima, anksioznosti, depresivnosti, paničnim napadima i drugim teškoćama.

Učestvovala na brojnim seminarima i konferencijama iz oblasti psihologije, koautor i voditelj akreditovanog programa o čulima.

Prepoznajući da rad sa ljudima zahteva stalno traganje i proširivanje načina rada, pohađala je i brojne seminare i predavanja koja proučavaju energetsku stvarnost čoveka.

U radu, pored tehnika geštalt psihoterapije, primenjuje i principe sistemskih konstelacija, koristi rad na telu kroz tehnike relaksacije i meditacije, i rad sa energetskim centrima.

Kao licencirani predavač Mercia-e Du Lac drži seminare i radionice na kojima polaznici ovladavaju umetnošću Tarota (Inicijacijski i Univerzalni Tarot Majstora) – moćan instrument gde se arhetipske slike i simboli koriste kao podrška za lični rast i razvoj, i kao putokaz ka putu duhovnosti.

dr Tanja Ratković

Medicinski fakultet i specijalizaciju urgentne medicine, završila sam u Beogradu. Preko 20g se bavim zbrinjavanjem urgentnih stanja iz oblasti kardiologije, gastroenterologije, neurologije, baveći se raznim patologijama (hipertenzivne krize, infarkti miokarda, cerebrovaskularni insulti, politraume..). 2018g zavrsila sam školu integrativne medicine, švajcarske akademije IMMA sa sedistem u Ženevi. U svom radu koristim znanja klasične i integrativne medicine što omogućava holistički pristup pacijentu. Edukaciju i razmenu iskustava sa kolegama na seminarima i kongresima obavljam u okviru obe grane medicine.

Danka Armacki

Danka Armacki, dipl. defektolog i psihodramski psihoterapeut.

Osnivač i vlasnik studia “Mali Kutak” koji se bavi dečjim razvojem, podrškom i savetovanjem roditelja. Poseduje višegodišnje iskustvo u radu sa decom sa posebnim potrebama, adolescentima, roditeljima kao i različitim grupama ljudi sa različitim socijalnim i psihološkim problemima. U radu primenjuje niz različitih tehnika, prilagođene individualnim karakteristikama i potrebama deteta i odrasle osobe. Primenom psihoterapijskih tehnika, meditacije i relaksacije svaka osoba dobija mogućnost da upozna sebe i pronađe način da živi svoje potencijale. Veruje da je svakoj osobi potrebno prepoznavanje i prihvatanje, prilika da ispriča svoju „priču”. Na taj način osoba ima mogućnost da izađe iz starih okvira, uverenja, predrasuda i pogrešne slike o sebi i kreira život u skladu sa sobom.

Pohađala brojne edukacije vezane za podršku razvoja dece kao i seminare iz oblasti psihoterapije u radu sa odraslima. Trenutno je u edukaciji integrativne medicine.

Milica Đorđević

Milica je rođena 8. januara 1988. godine u Uroševcu.

2006. g. završava srednju fizioterapeutsko-farmaceutsku školu i upisuje Visoku zdravstvenu školu strukovnih studija u Beogradu.

Tokom studija počinje da radi u spa centru „Ženska priča“ i diplomira 2010. godine.

Godinu dana kasnije prelazi u Sportsku Akademiju Kočović, gde je radila do 2016. godine.

2016. godine otvara sopstveni studio za masažu Molokai room.

U međuvremenu završava obuku za maderoterapiju, zatim obuku za reflekso terapiju, a nakon toga školu integrativne medicine.

Pored tretmana masaže (parcijalna, relaks, sportska, terapeutska, masaža lica, masaža za trudnice, masaže bambusom, anticelulit i Madero terapije) u svom studiu Milica radi limfnu drenažu i reflekso terapiju.

Uvek je spremna i otvorena za nova znanja i iskustva.

dr Jasmina Cvetanović

Dr Jasmina Cvetanović, specijalista urgentne medicine i terapeut integrativne medicine. Poseduje dugogodišnje iskustvo u radu sa pacijentima čija patologija bolesti zahteva hitno zbrinjavanje tegoba, a naročito se ističe u poznavanju internističkih grana (kardiovaskularnih, polmoloških i gastrointestinalnih bolesti). Primenjuje holistički pristup u lečenju pacijenata tako što ne leči bolest već čoveka, tj prodire u srž tegoba i pronalazi uzroke nastanka same bolesti. Posmatra pacijenta kao celovitu ličnost i na taj način ne leči samo fizičko telo već sagledava i emocionalni i duhovno stanje same osobe primenjujući i metode psihoterapije.

*

Onkologija je specijalizovana disciplina koja se bavi tretmanom kancera i tumora. Svakoga dana u našem telu se stvaraju na hiljade malignih ćelija koje naše telo tj imuni sistem uništavaju. Onog trenutka kada se udruže različiti faktori kao što su nasleđe, pad imuniteta, stres, mnogobrojne virusne i bakterijske infekcije kao i uticaj nepovoljnih spoljašnjih faktora (zagađenje, otrovi, zračenje, itd) maligne ćelije u našem telu kreću da se umnožavaju. Tada je bitno uraditi što raniju dijagnostiku jer je svaki tumor izlečiv ukoliko se otkrije na vreme i ako se započne sa adekvatnom terapijom, bilo da je to hirurški, citostatski, hormonalni ili imuno pristup.

Pacijentima obolelim od karcinoma je izuzetno važna i psihološka podrška, jer je opšte poznato da oni pacijenati koji prihvataju svoju bolest i suočavaju se sa njom i imaju želju i volju za životom u mnogo većem procentu dobijaju bitku protiv bolesti.

Kako čovek nije samo fizičko telo već i duhovno i emocionalno, holistički pristup pacijenatima i integrativna medicina imaju značajnu ulogu u tretmanu obolelih.

Kao i kod svake druge bolesti tako i kod pacijenata obolelih od raka, vrlo je važno uzimanje anamneze, kako lične tako i porodične i socijalne.
Od kada je bolest počela? Koliko dugo traje? Koje dijagnostičke procedure su odrađene? Koje terapijske mere se primenjuju? Imaju li efekta? Da li u porodici i okruženju ima sličnih bolesti? Kakav je stil života pacijenata (fizička aktivnost, ishrana, psihička stabilnost, faktori stresa, okruženje itd)?

Integrativi pristup ima za cilj lečenje čoveka a ne same bolesti, jer samo onda kada je osoba na svom identitetu i kada su telo duša i emocije u skladu tada ćelije uspostavljaju svoju šemu zdravlja i funkcionišu na svom potencijalu.

Integrativnim pristupom mi ne tretiramo bolest vec Čoveka u njegovoj sveukupnosti. Cilj je da prepoznamo emocionalne uzroke koji su doveli do patnje Bića koje želi da se preda i povuče. Otkrivanje nesvesnih i podsvesnih emocionalnih obrazaca može biti ključ u tretiranju onkoloških tegoba. Podsećamo da u tom slučaju svako ima slobodan izbor da donese odluku u korist svog zdravlja.

Naš cilj je da pomognemo da se prepozna istinska potreba Bića, donesu prave i zdrave odluke, sa ciljem da se povrati volja, kreativnost i empatija prema sveukupnom životu.

Marina Milojkovic

Vise od deset godina se bavim neinvazivnim tehnikama kao sto su:

Bowtech Emmet, Rejuvance, Masazom

Moj cilj je pomici coveku da sam sebe izleci.

Nekada ti ide sporije a nekada veoma brzo.

To zavisi od svesnisti civeka i duzine trajanja bolesti.

Kod dece naricito beba je veoma brzo i to je savrseno.

Kod osoba kone imaju poverenje i veru u sebe,terapeuta,tretman to je bozanstveno jer se vidi napredak u oporavku.

Poklonicka putovanja su mi pomogla da duboko verujem u to sto radim .

Dogodio mi se savrsen dogadjaj usred Jerusalima. Na visesatnoj liturgiji sam mogla da svojim tehnikama pomognem ljudima kojima nije bilo dobro.

Korisnici mojih usluga su od beba do najstarije populacije jer svi zele da budu u dobrom zdravlju i tako radim iz dana u dan u Kraljevu

Jadranka Simić

Wellness menadžer i Bowen master terapeut

Praktičar u više relaksacionih i terapijskih metoda na licu i telu. Manuelnih i energetskih.( Masaža različitog tipa, Kinesio tapinga,  Rejuvance-face liftinga, Emmet tehnike, Pranic healiga)

Prilagodjen rad uzrastu i stanju klijenta (Trudnice, bebe,….hronična i akutna stanja, i dr.)

Prakticar Integrativne medicine

Prakticar Pranic healing metode

(Opste zdravlje,fizičko, emotivno, mentalno. Prevencija, dijagnostika)

Prakticar Emmett tehnike

(Ublažava i oslobadja napetosti, bolova u mišićima, zglobovima.

Relaksira i podstice na samoisceljenje. Kombinuje se sa drugim tehnikama.)

Prakticar Kinesio tapinga

(Rasterecenje u mišićima, tetivama i zglobovima kod sportskih i drugih povreda, kod hematoma, edema  i dislokacija zglobova. Izuzetno kod trudnica u rasterećenju lumbalne kicme)

Prakticar Masaža – različitog tipa

Relaksacionih i terapijskih

Prakticar Rejuvance tehnike

(Prirodni face lifting. Manuelna, potpuno neinvazivna metoda,vraća prirodnu vitalnost licu.)

Petnaestogodišnja praksa,

Holisticki pristup klijentu i kombinovanje najpodesnijeg metoda.

Višegodišnja praksa stečena u Crnoj Gori u Herceg Novom, Igalu, Podgorici, Kotoru.

U Srbiji u Beogradu, Novom Sadu i Kraljevu.

Dejana Boričić

Više od 25 godina radnog iskustva, u Srbiji i inostranstvu, kroz razne vrste terapija i masaža u okviru holističke i integrativne medicine, kao i usavršavanja znanja o energetskoj strukturi čoveka i terapije.

Duško Stojanović

Moje ime je Duško Stojanović, rođen sam 26.05.1961.god u Beogradu.

Praktičar sam Integrativne medicine uz pomoć stečenih znanja i višegodišnjeg teoretskog i praktičnog obučavanja u oblastima:

Prana healing

IFT

Reiki

Silva

Rozen

Theta i sličnih metoda uz pomoć kojih pomažem dubinskom isceljenju ljudskog tela na više nivoa.

Takođe, bavim se i energetskim ’’čisćenjem’’ prostora u kojima najviše boravimo i u kojima svakodnevno kreiramo naše energije, kao jedan od najbitnijih faktora u osnovi održavanja mentalne higijene.

U svim tehnikama koje koristim, u mnogome mi je doprinelo prethodno školovanje i dugogodišnje radno iskustvo u oblasti medicine.

U periodu 1986.-2006.god sam radio u Domu zdravlja Voždovac, na mestu šefa Zubotehničke laboratorije, a nakon toga u srednjoj Zubotehničkoj školi, kao nastavnik praktične nastave, gde i dalje radim.

Pored toga sam angažovan i kao nastavnik praktične nastave na Visokoj zdravstvenoj školi strukovnih studija u Beogradu.

Vesna Trumbić

Vesna Trumbić iz Beograda, dipl.pravnik i doktorant na Pravnom fakultetu Union. Radoznalog duha, sa željom stalnog rada na sebi i usavršavanju veština. Potreba za nalaženjem odgovora u sopstvenom životu dovela me je do proučavanja planeta i brojeva. Završila sam školu numerologije kod Vladane Ksenije Trajić i profesionalno se bavim numerološkim analizama.

nataša delić
Nataša Delić

Zdravo, moje ime je Nataša Delić, imam 44 godine i životni sam optimista.

Jogom se bavim od najranije mladosti i imala sam tu sreću da svoje prve vežbačke korake ostvarim uz Jasminu Puljo, a nakon višegodišnje prakse i da steknem zvanje instruktora joge u Joga savezu Srbije.

Pored formalnog obrazovanja na Univerzitetu umetnosti u Beogradu i zvanja magistar, završila sam master studije na UNESCO katedri za Kulturnu politiku i menadžment u kulturi, kao i osnovne studije Homeopatije, što je doprinelo mom sagledavanju vremena u kojem zivimo, ličnih sloboda koje osvajamo i stvaralaštva kojim doprinosimo opštem tkanju.

U centru mog interesovanja je Čovek, zdravlje, sloboda… ostvarenje sopstvene svrhe.

Ideal mi je da od života kakav nam je dat stvorim lakoću, harmoniju.

Umetnička praksa kroz Art terapiju mi donosi veliko nadahnuće. Moji polaznici su deca, ali i svi oni koji žele da ostanu u kontaktu sa detetom u sebi. Tako, mi na našim radionicama, ne stvaramo već učestvujemo u stvaralačkom izrazu koji je uvek tu za nas.

Slavojka Josić
Slavojka Josić

Sertifikovani ayurvedski tehničar, obučena od stručnjaka sa najveće Maharishi ayurvedske klinike u Evropi Bad Ems. Šest godina radila u Beogradu na klinici, nakon toga po eminentnim Maharishi ayurvedskim klinikama u Austriji i Holandiji, takođe godinama radi samostalno. Završila djotis kod istaknutog učitelja djotisa Ignaca Perasa iz Hrvatske.

Zakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!