ŠKOLA REFLEKSOLOGIJE ZA SVE

Ova shema je vlasništvo Alvita plus centra. Svako kopiranje i zloupotreba su kažnjivi zakonom.

Školu refleksologije može da pohađa svako ko želi da upozna prirodne mehanizme samolečenja bez kontraindikacija i sekundarnih posledica.

Ovo je jednostavan način lečenja koji nam pomaže da pomognemo sebi i drugima pritiskom-masažom posebnih tačaka na stopalu koje su povezane sa određenim organom ili tkivom.

Aktivacija unutrašnjih organa neposrednom stimulacijom refleksnih tačaka podstiče bolju cirkulaciju u samim stopalima, ali i vitalizaciju celog tela. Kljent se oseća snažnijim, pokretljivijim, oseća priliv energije u celom telu, pogled je bistriji a misli i pažnja su fokusiraniji.

Poznavanje rasporeda refleksnih zona na stopalu i njima pripadajućih organa pomoći će nam u situacijama pojave akutnog bola ili iznenadnog spazma, kada pri ruci nemamo nikakav lek a najbliža ambulantna je daleko.

Pravo znanje nikada ne zastareva. Refleksologija je bila prisutna u starim civilizacijama poput Kine, Indije, Egipta, Japana. I danas se u tim zemljama istoka smatra neodvojivim delom medicine namenjene svim generacijama.

Na stopalima se nalazi 76 reflesnih zona i 65 akupunturnih tačaka. Od 12 meridijana celog tela, 6 ženskih(Yin) merdijana počinju na stopalima, a 6 muških (Yang)završava se na stopalima. Cilj refleksoterapije je da uspostavi energetski balans Yin&Yanga i tako podstakne pokretanje vitalne Chi energije u celom telu. Poznajući teoriju 5 elemenata znamo da je svaki organ u telu povezan sa odgovarajućim čulom, a ono sa elementom. Takođe svaki organ ima svoje optimalno vreme u ciklusu dana kada je najaktivniji i to zovemo biloškim časovnikom svakog organa.

Refleksoterapijom podstičemo cirkulaciju celog tela pa se svaki organ bolje snabdeva kiseonikom a i najmanji i najudaljeniji kapilari bivaju prohodniji i opskrbljeniji krvlju. Bolja cirkulacija automatski podstiče i bolju ekskreciju toksičnih materija pa je diureza i defekacija pospešnija. Urin i stolica mogu promeniti miris jer je pokrenuto izlučivanje zaostalih otpadnih materija. Nakratko klijent može osetiti umor, malaksalost, otečenost, neprijatne mirise tela, stolice ili urina. To su uobičajene reakcije čišćenja tela i trebaju se prihvatiti kao prirodan mehanizam detoksikacije.

Refleksoterapija pozitivno utične na hormonalni balans jer podstče rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem. Jedan je od najjačih antistres tretmana, a samim tim i poboljšava spavanje.

Masažom refleksnih zona i akupunkturnih tačaka oživljavamo sve organe u telu oslanjajući se na prenos stimulacije preko energetskih meridijana i visceralnog refleksnog luka nervnog sistema.

Odgovor na refleksoterpiju je stanje prijatnosti, relaksacije, uspavanosti, obezboljenosti i slično.

Neki pak klijenti dobiju izuzetan priliv snage i spremni su za akcije. Zavisno u kom stanju nam klijent dolazi i kakve je kondicije, zavisi i odogovor tela na refleksostimulaciju.

Jedan tretman refleksoterapije traje oko 45 minuta,podrazumeva rad na oba stopala.

U okviru škole refleksologije učićemo:

  1. Istorijat refleksologije,prisutnost refleksologije kao izborne metode alternatvine medicine u javnom zdravlju kod nas i u svetu
  2. Šema-mapa refleksoloških zona ,meridijani i akupunktne tačke na stopalima
  3. Teorija 5 elemenata,njihova veza sa organima i čulima
  4. Veza refleksoloških zona i unutrašnjih organa
  5. Patologije i i refleksološke zone
  6. Eterična ulja za stimulaciju refleksoloških tačaka
  7. Hvatovi koje koristimo u refleksologiji, kao i dodatna oruđa u radu.

Škola refleksologije je rapoređena na 10 časova. Jedan čas traje dva sata, radi se na klijentima u centru Alvita plus. Cena jednog dvočasa je 5000 dinara. Uplatu možete izvšiti po dvočasu ili u celosti, lično ili na racun 160510010122608814.

Prijave su na broj telefona:0638140454 ili email adresu: alvitaplus.rs@gmail.com do 28.09.u 12h.

Škola počinje 29.09.u 17h.

Organizovana je dva puta nedeljno, četrvtkom i subotom. Četvrtkom u 17h,subotom u 10h.Po završenom kursu, dobija se certifikat o položenim časovima refleksoterapije. Uz časove, planirana je i propratna skripta sa šemama po kojima će se raditi refleksologija.

Školu vodi Magistar fizioterapije i instruktor refleksologije MA Maksimovic Aleksandra

Zakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!