Program indonežanskih vežbi

Nipertrai

Program indonežanskih vežbi Nipertrai je izveden iz originalne verzije Satria Nusantara i prilagođen je ovom podneblju. Nipertrai ili Art breathing international Indonesia je doslovno umetnost disanja koja se tradicionalno primenjuje u Indoneziji.

Vežbe su organizovane u svakodnevnom ritmu od 12 dana po 2 sata bez prekidanja. Tokom dva sata radi se kombinovani program vežbi disanja, zagrevanja i poseban koordinacioni sistem vežbi za svaki energetski centar (čakru) ponaosob.

Vežbe se koriste za podizanje opšte energije vitalnosti (Či energije) i zdravlja.

Indonežanske vezbe „Nipertrai“ rade se po osnovnom modelu tradicionalnih vežbi „Satria Nusantara“. U pitanju je energetski transformativni proces koji traje 12 dana i traži punu koncentraciju na pokret. Kombinacijom posebnih pokreta ruku i nogu, podsticemo rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem aktivirajući alhemične procese u telu. Pridružujuci različite uglovnosti očnih jabučica, aktiviramo i nase žlezde duhovnosti, hipofizu i epifizu. Sve zajedno uključivši, postižemo podizanje tela na veću vibratornost, otvaramo se za nove životne prilike, nove ljude. Ovo je prilika da se osećamo kreatorima sopstvenog života i da preuzmemo potpunu odgovornost za svoja dela. Vežbe se izvode u svesnoj tišini sa posebnim akcentom na fenomen „zadržanog daha“ .Povezani sa „božanskim dahom“ aktiviramo skrivene potencijale svoje ličnosti, postajući majstori sadašnjeg trenutka.

Ove vežbe se preporučuju kod:

  • Problema koncentracije, pažnje, umora, inteligencije
  • Antiage (podmlđivanje) organa i celog tela
  • Problemi metabolizma, usporen ili ubrzan (gojaznost ili mršavost)
  • Hormonalni problemi (menstrualni problemi, menopauza, sterilitet)
  • Problem disajnih puteva
  • Poremećaj funkcije koštano zglobnog sistema

Iskustvo

Moram priznati da sam sa velikom dozom nepoverenja ušla u 12-dnevni program Nipertrai vežbi. Sumnjala sam u njihovu efikasnost kao i u samu sebe, kako u svoje vežbačke sposobnosti tako i u sposobnost organizovanja zahtevanog vremena. Ipak, otvorena za nova iskustva, donela sam čvrstu odluku da ne odustanem.

Na prvom času nisam znala gde je leva, a gde desna strana, pokreti su mi bili čudni i činilo mi se da ih nikada neću savladati. Posle (ne)uspešnog prvog časa otišla sam sa prijateljicom u obližnji kafić. Tada sam shvatila da se osećam fantastično, puna entuzijazma i nove energije. Prve noći nisam imala potrebu za snom. Naravno, odspavala sam 3-4 sata i ustala sa teškom glavoboljom. Čišćenje je počelo sa glavoboljom, potom sa upalom bešike i završilo se opet sa glavoboljom.

Na trećem času u toku vežbi disanja videla sam oko glave devojke ispred mene žućkasto-beličastu svetlost. U prvom trenutku sam pomislila da sam toliko zakočila mišiće i fiksirala pogled da počinju stvari da mi se pričinjavaju. Na svakom narednom vežbanju uspevala sam da uočim sve veće delove aure.

Poslednjeg dana mogla sam da vidim tri aure u isto vreme. Na fizičkom nivou nivo energije mi je značajno povećan, izgubila sam 6cm u struku (2kg) i dobila sam mišiće. Na emotivnom nivou prošla sam čišćenje, od besa preko suza, do sagledavanja stvari onakvih kakve zaista jesu – bez ulepšavanja. Na poslovnom planu doživela sam pomak – otvorila mi se prilika da napišem nešto veoma značajno i imala sam TV nastup kojim sam u velikoj meri zadovoljna.

P.S. Sada mi vežbe nedostaju, neverovatno kao da se nakon svega 12 dana stvara navika.

Tatjana, Beograd

Način izvođenja

Vežbe se izvode u prizemnim salama, potpuno bosi bez patika i čarapa kako bismo preko svojih tabana osetili energije koje pulsiraju iz Zemlje i tako maksimalno utvrdili svoju konekciju preko prvog energetskog centra. Tako uzemljeni 12 dana radimo na podizanju svojih potencijala preko sedam energetskih centara dostižući svoj maksimalni kapacitet i identitet.

Tokom vežbanja Nipertrai tehnike učimo posebnu veštinu disanja tzv. Zadržano disanje ili obrnuto disanje. Na dalekom Istoku ovom tehnikom majstori borilačkih veština su ojačavali fasciju svih organa I tkiva dobijajući fenomen “ čelične košulje” kojom su odbijali neprijateljske udarce. U terapijskom smislu ojačana fascija je i prokrvljena pa je samim tim i bolje ishranjen pripadajući organ.

aleksandra maksimovic

Lično iskustvo Aleksandre Maksimović

Već deset godina se uspešno bavim podučavanjem i podizanjem svesti povezujući dve daleke kulture Srbije i Indonezije. Vestinu Nipertrai naučila sam od Agusa Maryanta koji je jedan od vodećih majstora ove discipline u Indoneziji.

Vežbajući satria nusantara – izuzetno snažne vežbe, određenim pokretima i položajima tela dovodite u sklad svoje energetske centre. Za samo 12 dana postižete svoj maksimum na fizičkom, a zatim i eteričnom, astralnom, kauzalnom i drugim nivoima. Takođe, učite zadržavanje daha (obrnuto disanje) jer tako, kao i u nekim drugim disciplinama jačate fasciju organa i mišića. Tako potencirate svoje telo i čistite sve energetske blokade u njemu, postavljate kičmu u vertikalu i sve druge organe na njihovo mesto, a ono što dobijate je neverovatan osećaj snage.

Nakon učenja, grupa je prošla fizičku proveru koja se sastoji iz tri dela: prva je da četiri osobe uhvate po jedan kraj novina, a peta stane na sredinu. Oni moraju da je odignu od poda, a da se novine ne pocepaju. Druga je da prepoznate energiju svake od boja kolaž papira zavezanih očiju, dodirom ruke, a treća – da na određeni udah napunite sijalicu, bacite je na pod i ona treba da odskakuće. Onda da naglim udahom izvučete energiju iz sijalice i kad je bacite na pod ona treba da se razbije. Od 40 polaznika jedino je meni pošlo za rukom da izvedem sve.

Zakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!