Program indonežanskih vežbi

Nipertrai

Program indonežanskih vežbi Nipertrai je izveden iz originalne verzije Satria Nusantara i prilagođen je ovom podneblju. Nipertrai ili Art breathing international Indonesia je doslovno umetnost disanja koja se tradicionalno primenjuje u Indoneziji.

Vežbe su organizovane u svakodnevnom ritmu od 12 dana po 2 sata bez prekidanja. Tokom dva sata radi se kombinovani program vežbi disanja, zagrevanja i poseban koordinacioni sistem vežbi za svaki energetski centar (čakru) ponaosob.

Vežbe se koriste za podizanje opšte energije vitalnosti (Či energije) i zdravlja.

Indonežanske vezbe „Nipertrai“ rade se po osnovnom modelu tradicionalnih vežbi „Satria Nusantara“. U pitanju je energetski transformativni proces koji traje 12 dana i traži punu koncentraciju na pokret. Kombinacijom posebnih pokreta ruku i nogu, podsticemo rad žlezda sa unutrašnjim lučenjem aktivirajući alhemične procese u telu. Pridružujuci različite uglovnosti očnih jabučica, aktiviramo i nase žlezde duhovnosti, hipofizu i epifizu. Sve zajedno uključivši, postižemo podizanje tela na veću vibratornost, otvaramo se za nove životne prilike, nove ljude. Ovo je prilika da se osećamo kreatorima sopstvenog života i da preuzmemo potpunu odgovornost za svoja dela. Vežbe se izvode u svesnoj tišini sa posebnim akcentom na fenomen „zadržanog daha“ .Povezani sa „božanskim dahom“ aktiviramo skrivene potencijale svoje ličnosti, postajući majstori sadašnjeg trenutka.

Ove vežbe se preporučuju kod:

  • Problema koncentracije, pažnje, umora, inteligencije
  • Antiage (podmlđivanje) organa i celog tela
  • Problemi metabolizma, usporen ili ubrzan (gojaznost ili mršavost)
  • Hormonalni problemi (menstrualni problemi, menopauza, sterilitet)
  • Problem disajnih puteva
  • Poremećaj funkcije koštano zglobnog sistema

Iskustvo

Moram priznati da sam sa velikom dozom nepoverenja ušla u 12-dnevni program Nipertrai vežbi. Sumnjala sam u njihovu efikasnost kao i u samu sebe, kako u svoje vežbačke sposobnosti tako i u sposobnost organizovanja zahtevanog vremena. Ipak, otvorena za nova iskustva, donela sam čvrstu odluku da ne odustanem.

Na prvom času nisam znala gde je leva, a gde desna strana, pokreti su mi bili čudni i činilo mi se da ih nikada neću savladati. Posle (ne)uspešnog prvog časa otišla sam sa prijateljicom u obližnji kafić. Tada sam shvatila da se osećam fantastično, puna entuzijazma i nove energije. Prve noći nisam imala potrebu za snom. Naravno, odspavala sam 3-4 sata i ustala sa teškom glavoboljom. Čišćenje je počelo sa glavoboljom, potom sa upalom bešike i završilo se opet sa glavoboljom.

Na trećem času u toku vežbi disanja videla sam oko glave devojke ispred mene žućkasto-beličastu svetlost. U prvom trenutku sam pomislila da sam toliko zakočila mišiće i fiksirala pogled da počinju stvari da mi se pričinjavaju. Na svakom narednom vežbanju uspevala sam da uočim sve veće delove aure.

Poslednjeg dana mogla sam da vidim tri aure u isto vreme. Na fizičkom nivou nivo energije mi je značajno povećan, izgubila sam 6cm u struku (2kg) i dobila sam mišiće. Na emotivnom nivou prošla sam čišćenje, od besa preko suza, do sagledavanja stvari onakvih kakve zaista jesu – bez ulepšavanja. Na poslovnom planu doživela sam pomak – otvorila mi se prilika da napišem nešto veoma značajno i imala sam TV nastup kojim sam u velikoj meri zadovoljna.

P.S. Sada mi vežbe nedostaju, neverovatno kao da se nakon svega 12 dana stvara navika.

Tatjana, Beograd

Način izvođenja

Vežbe se izvode u prizemnim salama, potpuno bosi bez patika i čarapa kako bismo preko svojih tabana osetili energije koje pulsiraju iz Zemlje i tako maksimalno utvrdili svoju konekciju preko prvog energetskog centra. Tako uzemljeni 12 dana radimo na podizanju svojih potencijala preko sedam energetskih centara dostižući svoj maksimalni kapacitet i identitet.

Tokom vežbanja Nipertrai tehnike učimo posebnu veštinu disanja tzv. Zadržano disanje ili obrnuto disanje. Na dalekom Istoku ovom tehnikom majstori borilačkih veština su ojačavali fasciju svih organa I tkiva dobijajući fenomen “ čelične košulje” kojom su odbijali neprijateljske udarce. U terapijskom smislu ojačana fascija je i prokrvljena pa je samim tim i bolje ishranjen pripadajući organ.

PREZENTACIJA
Šta su i kako se koriste Indonežanske vežbe.

PREUZMI PREZENTACIJU OVDE

Članak iz magazina Sensa, 2018. godina.
Ceo tekst možete da pročitate ovde.

Nipertai indonežanske vežbe
aleksandra maksimovic

Lično iskustvo Aleksandre Maksimović

Već deset godina se uspešno bavim podučavanjem i podizanjem svesti povezujući dve daleke kulture Srbije i Indonezije. Vestinu Nipertrai naučila sam od Agusa Maryanta koji je jedan od vodećih majstora ove discipline u Indoneziji.

Vežbajući satria nusantara – izuzetno snažne vežbe, određenim pokretima i položajima tela dovodite u sklad svoje energetske centre. Za samo 12 dana postižete svoj maksimum na fizičkom, a zatim i eteričnom, astralnom, kauzalnom i drugim nivoima. Takođe, učite zadržavanje daha (obrnuto disanje) jer tako, kao i u nekim drugim disciplinama jačate fasciju organa i mišića. Tako potencirate svoje telo i čistite sve energetske blokade u njemu, postavljate kičmu u vertikalu i sve druge organe na njihovo mesto, a ono što dobijate je neverovatan osećaj snage.

Nakon učenja, grupa je prošla fizičku proveru koja se sastoji iz tri dela: prva je da četiri osobe uhvate po jedan kraj novina, a peta stane na sredinu. Oni moraju da je odignu od poda, a da se novine ne pocepaju. Druga je da prepoznate energiju svake od boja kolaž papira zavezanih očiju, dodirom ruke, a treća – da na određeni udah napunite sijalicu, bacite je na pod i ona treba da odskakuće. Onda da naglim udahom izvučete energiju iz sijalice i kad je bacite na pod ona treba da se razbije. Od 40 polaznika jedino je meni pošlo za rukom da izvedem sve.

Zakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!