Online kursevi refleksologije

Obuka za refleksoterapeuta na klik!

Ukoliko želiš da pomogneš sebi ili drugima, pritiskom na refleksološke tačke stopala, šake ili uha, prijavi se na onlajn kurs

Obuka za refleksoterapeuta na klik!

Refleksologija je drevna veština koja se temelji na masaži refleksnih tačaka na stopalima i rukama, koje su povezane s određenim organima, a sve u cilju poboljšanja njihovih funkcija.

Masažom refleksnih tačaka na stopalima terapeut može da otkrije neravnotežu u nekim delovima organizma i da ih određenim tehnikama masaže, koristeći palac i prste, stimuliše pre nego što se ta neravnoteža manifestuje kao simptom bolesti. Kada se odblokiraju sve neravnoteže, omogućava se ponovni protok životne energije, a organizam se vraća u ravnotežu.

Pomoću refleksoterapije lako možemo ustanoviti da je, primera radi, poremećen rad bubrega uslovio oštećenje sluha, a da je poremećaj u radu jetre doveo do poremećaja vida ili nekog drugog zdravstvenog problema.

Masažom zona na stopalima, blažom ili jačom, isprovociraćemo bol koji će nam pokazati u kakvom je energetskom stanju organ koji tretiramo. Šake i stopala su izuzetno osetljivi na dodir, pa se njihovom masažom mogu pokrenuti blokirani meridijani u telu i podstaći procesi detoksikacije. Tako se pokreću i mehanizmi energetske revitalizacije organizma.

Refleksoterapiju eteričnim uljima možemo koristiti za opuštanje, poboljšanje cirkulacije i koncentracije, podizanje opšteg tonusa i revitalizacije tela, te za smanjenje nervne napetosti i agresije, otklanjanje hroničnog umora. Praksa svakodnevno potvrđuje koliko je refleksologija precizna u dijagnostici i sigurna u terapiji. U svim razvijenim zemljama ona je priznata kao zvanična metoda lečenja.

OPIS KURSA

1. Kako je kurs osmišljen?

Online kurs Obuka za refleksoterapeuta na klik! osmišljen je tako da kroz 10 individualnih časova, u trajanju od 2h, naučite kako da aktivirate telo i podstaknete ga na proizvodnju najboljih analgetika i sedativa.

Naučićete:

  • tačan raspored akupukturnih – refleksoloških tačaka na stopalu – tabanima – šakama;
  • kakva je veza tih tačaka sa organima;
  • kombinacije tačaka za primenu u dijagnostici ili terapiji različitih tegoba;
  • informacije o eteričnim uljima koje koristimo u Alvita plus centru i njihovu kombinacija sa refleksološkim tačkama u tretmanu određenih tegoba

Primer: kod otežanog disanja čeone glavabolje koristimo zone na stopalima koje odgovaraju organima sinusa, glave, pluća, nosa i bronhija – koristeći ulje nane i bergamota!

2. Zašto mi treba ovakav kurs?

Kada se pojavi bol (glavobolja, zubobolja, grč), poznavanjem šeme na šaci ili stopalu, preciznim pritiskom možemo taj bol da umanjimo ili potpuno eliminišemo i tako pomognemo sebi i drugima.

Takođe, refleksoterapijom u određenom ritmu možemo tretirati različite patologije (akutne ili hronične) tako što pritiskom-masažom određenih tačaka stimulišemo tj. energizujemo organ i automatski pojačavamo njegovo stanje i imuni odgovor tela.

Prepoznavanjem organa možemo da pošaljemo osobu kod specijaliste, lekara za dalje analize ili se odlučimo za alternativno tretiranje.

3. Kog datuma počinje kurs?

S obzirom na to da su časovi individualnog karaktera, termin dogovaramo zajedno! U roku od 24 sata nakon što Vaša uplata bude realizovana, kontaktiraćemo Vas da se dogovorimo za datum i vreme prvog časa.

4. Koja je cena?

Cena jednog individualnog časa u trajanju od 2h je 5000 rsd.

5. Kako mogu da platim?

  1. Popunjavanjem uplatnice u banci/pošti ili putem e-bankinga. Instrukcije za plaćanje dobićete na navedenu email adresu odmah nakon što se prijavite za kurs.
  2. Putem PayPal-a: aleksandruida@gmail.com

Kurs možete da platite u celosti ili svaki čas pojedinačno.

6. Da li imam podršku tokom trajanja kursa?

Naravno! U zavisnosta od potreba, moguća je podrška na Viberu i FB grupi. Za dodatne konsultacije, takođe, je moguće zakazati dolazak u Centar Alvita plus.

Polaznici stiču sertifikat o odslušanom programu.

Obuka za reflekso terapeuta

Kurs refleksologije počinje 29.09.u 10h u prostorijama Alvita plus centra.

Organizovan je u vidu 10 časova. Jedan čas traje 2 sata. Cena po času je 5000 dinara.

Praktično i teorijski obradićemo temu anatomske i fiziološke strukture stopala, upoznaćemo se sa teorijom 12 akupunkturnih meridijana i njihovom projekcijom na stopalima. Šta su refleksološke zone na stopalima, koliko ih ima i kakva je njihova veza sa unutrašnjim organima i sistemima. Koja eterična ulja koristimo za koja emocionalna stanja. Koja je razlika izmedju masaže stopala i refleksologije. Kako izgraditi osećaj u rukama i prilagoditi odgovarajući pritisak prstima ruku na stopalo.

Po završenom kursu dodeljujemo certifikat o položenom kursu. Kurs je organizovan u malim grupama. Radićemo praktično, na licu mesta sa klijentom. Bićemo u ulozi terapeuta i klijenta istovremeno. Ukoliko ste spremni da naučite sve o stopalima na jednom mestu, pridružite nam se 29.09.

Naši studenti rade praktično na klijentima. Direktan dodir je ključ za prepoznavanje jačine pritiska, trajanja tog pritiska i davanja dovoljno vremena da se pojavi povratna informacija klijenta o organu koji smo animirali. Veština klizanja po tabanu stiče se vremenom. Pokreti su tada spontani i „vođeni“. Ne očajavajte ako vam se pokreti čine grubi i nespretni. Svi greše na početku, bez toga nema napretka. Volja i znanje su ključ uspeha, što je i motiv našeg centra.

Novo u Alvita plus centru

Set za refleksologiju kao poklon materijal uz obuku za refleksoterapeuta

Slatka narandža

Pruža dobro raspoloženje i optimizam, odličan je antiseptik, u kombinaciji sa tačkom solarnog pleksusa podiže opštu vitalnost.

Pačuli

Podstiče uzemljenje, seksualnost, konkretnu akciju, Jang potencijal! Kap ovog ulja naneti na refleksološku zonu genitalija na šakama ili stopalima.

Nana

Odličan anestetik, analgetik, podstiče opšti tonus celog tela, odličan vazodilatator disajnih puteva. Kapi nane naneti na refleksološke zone sinusa, glave, pluća, bronhija.

Prava lavanda

Pozitivno utiče na nesanicu, snažno antispazmolitično, antibakterijsko, antivirusno i antidepresivno dejstvo. Naneti na refleksološku zonu epifize.

Bergamot

Izuzetan antistres efekat, analgetsko, antidepresivno, antitoksično, antiseptično dejstvo. Snižava temperaturu, olakšava iskašljavanje. Naneti kap bergamota na refleksološke zone glave, pluća, debelog creva.

AUTOR KURSA I PROFESOR

aleksandra maksimovic

Aleksandra Maksimović
Magistar fizioterapeut, Master Bowen Terapeut, refleksoterapeut

Bogato radno iskustvo u oblasti Fizikalne terapije sa kineziterapijskim vežbama sam praktikovala nakon školovanja prvo u Domu zdravlja Kanarevo brdo i Gradskom Zavodu za gerontologiju i kućno lečenje Beograd. Bowen sam terapeut u privatnoj ordinaciji, koji koristim kao manuelni metod za postizanje ravnoteže autonomnog nervnog sistema i samim tim se pospešuje celokupno stanje organizma. Znanjem iz Integrativne medicine kombinujem različite dijagnostičke i terapijske metode u cilju poboljšanja kvaliteta života ljudi. Sa usvajanjem novih manuelnih tehnika, kombinujem refleksologiju sa njima i u tom smislu osnivam poseban program za eliminaciju bola i izgleda deformisanih stopala, posebno čukljeva. Od 2009 u centru Balans Medika radim na problemima deformitetima stopala i kičme, sa akcentom na čukljeve i skolioze.

Od maja 2020. godine radim u svom centru Alvita plus na usavršavanju i unapređenju tehnika za korekciju čukljeva.

Zakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!