Identitet je vaš imunitet

Autentični “kod” svakog od nas zapisan je u našim genima. I svaka od 75.000 milijardi naših ćelija ima u sebi jasnu predstavu o tome ko smo. Između njih postoji komunikacija koja prenosi ne samo informacije već i vibraciju naših emocija. Ako danas birate da budete srećni, zamislite radost i snagu vaših ćelija iznutra koje veselo obavljaju svoje funkcije po savršno uređenom nacrtu
Svedoci smo promena koje su nas zadesile iznenada. Niko nije mogao da predvidi ovaj tok. Odjednom se pojavilo slobodno vreme kao kategorija koju smo naučili da preskacemo svakodnevno. Slobodno vreme koje treba znati kako da potrošimo. Na šta ga vi koristite?I mate li snagu da provodite vreme sa sobom, da li ste sebi dobro društvo? Kakve vam se misli prve javljaju?

Pitanja koja često upućujemo sebi kada ostanemo sami mogu kao oštrice noža da nas povrede ukoliko nismo zadovoljni sobom. Treba da imate na umu da smo mi pre svega emocionalna bića. I da onog trenutka kada se probudimo, otvorimo oči, u sebi prepoznajemo da li smo srećni jer smo budni ili neraspolozeni jer je jos jedan dosadan, zahtevan dan pred nama. Kako se vi budite? Koja prva emocija u vama zatreperi? Polet, briga, dosada, ravnodušnost? Da li imate vremena da osetite svoje telo, udahnete punim plućima, osmehnete se jer je nov dan pred vama i zadovoljni odlazite da pripremite svoj jutarnji napitak? Da li umete da prepoznate ljubav i poverenje u sebe?

Život je skup naših izbora
Da li možete da na trenutak zaustavite svoje aktivnosti i napišete svoje karakteristične crte? Ono što vas bitno razlikuje od drugih ili bolje, što jasno osećate kao svoj identitet. Koja vam muzika prija, šta volite da jedete, volite li da dugo spavate, šta volite svakodnevno da radite…

Rođeni smo sa određenim potencijalom i određenim energijama, i baš kao kao sijalica od 100 vati u stanju smo da prostor ispunjavamo jakim svetlom. A šta se desi kada napon oslabi? Sijalica više ne svetli istom snagom. Protok energije više nije jak i snaga se negde gubi.

Zamislimo svoje telo kao savršeni kompjuter koji u sebi sadrži bilione ćelija sa jasnim podacima, funkcijama, memorijom. Sve što smo pomislili, osetili, doživeli nalazi se pohranjeno u našoj memoriji, sa jasnom predstavom o sopstvenom identitetu upisanom u našoj DNK. Svako odustajanje od svoje autentičnosti može dovesti do prekida u komunikaciji, a gubitak komunikacije dovodi do umanjenja ili gubitka funkcije ćelija, organa ili sistema organa. Kada su ćelije u  međusobnom skladu, naše telo funkcioniše i zdravo je, i tada kažemo da imamo jak imunitet. Telo je sposobno da aktivira svoje potencijale i podigne nivo odbrane od stranih napadača.

Hrana za ćelije
Sa pozitivnim stavom, energijom optimizma, šaljemo dodatno impuls podrške svojim ćelijama osnažujući imuni odgovor. Optimizam i motivacija nas podstiču na produženi udah, bodre nas  da dodatno povedemo računa o izboru suplemenata, čajeva, zdrave hrane. Svesni svega onoga što volimo, potrudićemo se da to i priuštimo sebi i brzo se vratimo u normalu. Poznajući funkcionalnu komandu imunog sistema, aktiviraćemo ćelije odbrane i dozvoliti telu da se regeneriše.

Ali, ono što prija meni i mom telu, ne znači da prija i tvom. Različite smo krvne grupe, različitog smo uzrasta, sa drugih smo podneblja, različite smo konstitucije, različitog smo pola. Vegeterijanci smo, bretorijanci, mesožderi, ne možemo se svrstati u iste kategorije. Razlikuje nas pojedinačni identitet, nacionalni identitet, kolektivni. I priznajmo, sviđa nam se ta različitost. Posebno  kada neko ume da nas opise u pozitivnom svetlu naglašavajući nasu originalnost. Tada iskra radosti kao munja u našem telu, šalje signal odobravanja da se uključe svi pogoni i pokrenu dobri hormoni koji će nam produbiti osećaj zadovljstva i spokoja.

Najbolji lekovi su u nama! Na nama je da se odlučimo i podstaknemo svoje telo na pozitivne reakcije i sebe nagradimo dobrim zdravljem i raspoloženjem. Imati svest o svojoj autentičnosti, podrazumeva da sebe dobro poznajemo. A to podrazumeva i da najbolje znamo šta nam u ovom trenutku prija i šta nas obnavlja.

Ovo vreme je svojevrstan poklon za svakog od nas, jer nam nudi mogućnost da unapredimo i podignemo svoj imunitet, pozitivnim stavom i poverenjem u sebe. Znanje uz intuiciju je oduvek bio način za evoluciju. Ovog puta smo bliže jedni drugima nego ikad. Ugledajmo se na naše ćelije i budimo podrška jedni drugima oslanjajući se na sopstvenu originalnost a u svesti zajednice. Jer zajedno možemo sve!

Izvor: Original magazinZakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!