Indonežanske vežbe – nipertrai

Indonežanske vežbe – nipertrai

Nedostatak vremena, čini nas sve manje pokretljivijim, a oni koji traže neki dobar sport, žele da u jednoj aktivnosti dobiju sve! Vežbe za kondiciju, izlečenje, brzo rešenje problema, bolje zdravlje, dobro držanje i bolje raspoloženje i po mogućstvu što lakše vežbe! Indonežanske vežbe Nipertrai, daju dobre rezultate za više zdravstevnih tegoba, kao i za bolju koncetranciju, disbalans horomona i mnogobrojne druge nepravilnosti u zdravlju. Agus Maryanto jedan od majstora ovih veština. Doneo je u Beograd dok je bio na diplomatskom mandatu u Srbiji 2002-2005.

O njima razgovaramo sa Aleksandrim Maksimović, fiozoterepeutkinjom s dugogodišnjim iskustvom.

Šta su indonežanske vežbe?

Program indonežanskih vežbi Nipertrai je izveden iz originalne verzije Satria Nusantara i prilagođen je našem podneblju. Nipertrai ili Art breathing international Indonesia doslovno je umetnost disanja koja se tradicionalno primenjuje u Indoneziji.

Vežbe su organizovane u svakodnevnom ritmu od 12 dana po 2 sata bez prekidanja.

Kome pomažu indonežanske vežbe Nipertrai?

Indonežanske vežbe preporučuju se kod:

  • problema koncentracije, pažnje, umora, inteligencije;
  • antiage (podmlađivanje) organa i celog tela;
  • problema metabolizma, usporen ili ubrzan (gojaznost ili mršavost);
  • hormonalni problemi (menstrualni problemi, menopauza, sterilitet);
  • problema kod disajnih puteva;
  • poremećaj funkcije koštano zglobnog sistema, itd.

Mogu li se praktikovati bez terapeuta?

Vežbe su organizovane u svakodnevnom ritmu od 12 dana po 2 sata bez prekidanja. Program se izvodi uz instruktora koji od početka do kraja prati tok vežbanja jer je bitno da se pokreti izvode precizno i lako. Tokom dva sata radi se kombinovani program vežbi disanja, zagrevanja i poseban koordinacioni sistem vežbi za svaki energetski centar (čakru) ponaosob.

Kada se 12 dnevni program savlada, vežbe je moguće raditi kod kuće ili u grupi 4 puta mesečno. Jednom postignuti potencijal potrebno je održavati i ziveti.

Otvoreni za nove prilike, prepoznajemo svoju razlicitost u odnosu na navike ciji smo robovi bili donedavmo. Za bolje je potrebno biti pripremljen, jer se na lakoću života takođe treba privići. S ovim vežbama disanja, kroz osvešćen udah osetićemo zadovoljstvo i punocu života.

U malim  stvarima je čarolija, na nama je da se otvorimo za nju.

Kako otvoriti energetske blokade?

Satria Nusantara je jedan od najjačih energetskih programa koji uz vežbe disanja kombinuje pokrete ruku i nogu i transformise sve energetske blokade otvarajući ih.

To su terapijske vežbe koje pomažu kod raznih stanja,  iako spadaju u grupu borilačkih vestina. Poznavaoci raznih tehnika kažu za Satria Nusantaru da je jedan od najjačih programa za postizanje ogromne snage, intuicije i izoštravanje čula.

Trenutno ih je moguće raditi s Aleksandrom Maksimović, fizioterapeutkinjom, koja vežbe je počela da prenosi drugima, jer je otkrila njihovo dobro dejstvo.

Izvor: Eva i jaZakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!