Da li ljubav ima definiciju?

Svi danas pričamo o emocijama, njihovom uticaju na organe. 2009. kada sam studirala Energetsku medicinu u Madridu, bilo mi je čudno zašto niko o tome ne piše.

Skupila sam hrabrost i odvojila vreme za intervjue u kojima sam objašnjavala kako bes parališe i onemogućava iskorak, mržnja pravi ciste na jajnicima, ogovaranje uvećava štitnu žlezdu..

Danas sa ovolikom vremenskom distancom, primećujem da je interesovanje za ove teme ogromno. Na društvenim mrežama vri od saveta, ideja, uvida.. Da li sve to primenjujemo na SEBI?

Trebalo bi da ova Planeta isijava mudrost, lepotu, empatiju, dobronamernost, predusretljivost, prihvatanje drugih ljudi bez razmišljanja šta nam to donosi. Da li smo spremni na bezuslovnu ljubav? Možemo li osetiti šta to stvarno znači? Harmonija u primanju i davanju.

Koliko puta smo čuli: Ja više volim da dajem, ne znam da primim.

Neko vam je uputio lepu reč, kompliment, vi ste zbunjeni bez reči okrenuli leđa ne znajući kako da se ponašate.

Rado drugima kupujete poklone, izbegavate da ih primite. Neko vam je podario sebe .Zbunjeno ili pak nezainteresovano odbijate ponudu. Šta ti imaš što bi moglo da me zainteresuje?

Oh, pa on mi nudi ruku podrške, toplinu zagrljaja, osećaj da nisam sama, vrelinu strasnih emocija… Njegove reči greju moju dušu. Uživam da sa njim razmenjujem boje svakodnevnice. Prija mi da kroz život, bez tereta prolazimo sva iskustva. Uživam sa njim da ćutim, prosto budem to što jesam.

Da li se to zove ljubav? Ili je ljubav sigurna materijalna budućnost.

On je jak, zgodan, mačo tip. Sve žene ga stidljivo gledaju. U meni kulminira ponos što sam baš ja njegova izabranica. Posle izvesnog vremena, kad prvi talas zaljubljenosti prođe, primećujemo da ga druge devojke i dalje znatiželjno posmatraju. Ali sad i on na njima više zadržava pogled. I kreće panika. Da li me voli? Šta on vidi u njima? Zar ja nisam dovoljno dobra za njega? Šta smo zaista u stanju da ponudimo? Prepoznajemo li sopstvenu vrednost?Kako se ona meri? Koliku količinu ljubavi smo spremni da ponudimo? Imamo li je sami za sebe?

U osnovnom obrazovanju prvi i osnovni predmet bi trebalo da bude: Upoznaj i zavoli Sebe da bi te drugi razumeli, prihvatili, voleli.

Izgradnjom sopstvenog identiteta, izgradili smo temelj i bedem svoje ličnosti. Neoborive tvrđave koja se postojano nosi sa izazovima! Brušenje grubih faseta, čini da uzivamo u otkrivanju dragulja svoje autentičnosti. Prihvatanjem svojih emocija spremni smo da prihvatimo i tuđe.

U dnevnoj razmeni oblikujemo ono što zovemo ŽIVOT. Prećutni sporazumi, izgovoreni i neizgovoreni, čine strukturu naših odnosa. Prepoznajemo li u njima ljubav, savršenu razmenu u primanju i davanju? Od srca srcu.

Hajde da zajedno otkrijemo definiciju ljubavi!Zakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!