Da li je teško biti nežan?

Koliko puta u toku dana sebe uhvatimo u grubim odgovorima, nesvesnim reakcijama, neprijatnim pogledima? A čini nam se da smo nežni u komunikaciji, topli u razmeni emocija.

Pogledom u ogledalo ili kameru hvatamo taj “jin” pogled i sa odobravanjem prihvatamo da je to naš najlepši izraz. Ali da li ga svesno tokom ostatka dana nosimo u sebi ili se u sekundi raspršio u čestice nesvesti i neprepoznavanja?

Kako postići taj izraz SEBE koji najviše volimo i koji drugi vole da vide u nama?

Jedan mineral nosi u sebi zapise istorije ciklusa, ali ga ne možemo čuti, a još manje pogledom zaviriti u unutrašnjost. Divimo se njegovoj lepoti, ali je to sve. A rado bismo tu lepotu upili, integrisali u svaku poru svog tela.

Grube ivice minerala mogu da nas povrede, iseku, neprijatno ubodu. Finom obradom, brušenjem različitih faseta, kamen zadobija identitet koji nam više odgovara i privlači pažnju.

Svi bi da ga imaju uz sebe i on odjednom postaje popularan. Brusac kamena uneo je svoje vreme, trud i snagu oblikujući mineral dostupan budućoj vlasnici. Kamen će pored svog identiteta nositi i zapis brusaca a jedna “jinica” osnažiće svoju prirodu kvalitetom koju mineral iskonski nosi.

Potražiće baš onaj koji će joj pomoći da omekša svoju tešku prirodu.

Htela bih kamen koji će od mene napraviti meku i suptilnu ženu koja se kroz život nosi sa osmehom i ne beži od iskušenja. Bez grubosti i suvislih reči, volela bih da moj pogled odiše nežnošću i toplinom iz koje isijava ljubav. Za mene i druge ljude, biljke, životinje..

Koliko odgovornosti nosi u sebi brusac safira, znajući da će unaprediti život jednoj hladnoj, gruboj i nadasve oholoj lepotici.

U svom nemom danu, osluškujući tonove brusilice, unosi u kamen projekciju suptilne “jin”energije, podešavajući intentizet suptilnosti koji će od žene napraviti Boginju.

Ah kada bi i sama izbrusila svoje grube fasete i od teške “jang” prirode prihvatila svoju nežnu, suptilnu, ali snažnu prirodu. Bez bojazni da će biti povređena.

Nežnost se osvaja, uči i prepoznaje. Ne odbacuje se kao suvišna. Ne podcenjuje se. Nežnost nije isto što i ranjivost!

Naučene smo da se štitimo kroz život grubošću. Ali ako dozvolimo sebi trenutak opuštanja, dotaći ćemo mekoću koja topi grube stranice kamena.

Tom suptilnom mekoćom, jedna jinica osvaja Svetove. Bez potrebe da silom pokazuje svoju snagu.

Data nam je prilika da živimo JIN potencijal. Dozvolimo onda sebi da otkrijemo šta to zaista znači. Bez lažne skromnosti zavirimo u svoju unutrašnjost i pobedimo svoje zveri pogledom odobravanja i prihvatanja.

Ne zatvarajmo oči pred sobom i svojom istinom. To smo sve mi. I lepo i ružno. Tek kada naučimo da prihvatimo Sebe i vidimo sve svoje fasete, imaćemo slobodu da biramo.

Ali drage moje jinice, zasucite rukave i krenite na brušenje faseta svog plavog safira. Jedno meko, suptilno srdašce traži da bude oslobođeno ispod grubih stranica. Neka to bude sjajni dragulj koji isijava vaš pravi iskonski jin identitet, bez bojazni da će biti zloupotrebljen.

Božanska sila je neuništiva, a jedan mineral nosi memoriju ciklusa Planete i svih jinica kroz vekove.Zakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!