Šta kažu naši klijenti?

Iskustva

Mina Maniero:

Aleksandra je u nekoliko navrata bila jedina koja je uspela da mi pomogne.

Dva puta za tri godine sam imala misteriozan problem sa stopalom koje me je toliko bolelo da nisam mogla da se oslonim na nogu, a kamoli da hodam, i oba puta je doletela brzinom munje i sa jednim do dva tretmana potpuno smirila otok i crvenilo. Od prvog puta kada sam imala 2,3 seanse bowena i 5 senasi refleksologije mi se potpuno sredio menstrualni ciklus, koji nikada do tada nije bio uredan (uprkos svim mogućim pokušajima klasične i alternativne medicine). Prošlo je već 4 godine od tada i još uvek imam ciklus na 28 dana, a to sam dobila tek uzgred na ovim seansama.

Na tim magičnim seansama sam joj posebno zahvalna jer stvarno ne znam šta bih radila da sam morala da problem sa bolnim upaljenim stopalom bez očiglednog razloga rešavam po bolnicama (a sasvim sa sigurna da ga ne bih ni rešila, posebno ne tako lako i brzo).

Međutim, najdragocenije iskustvo sam imala jednom kad sam se ukočila i kad je posle bowen terapije uradila neku čarobnu masažu od par minuta na kojoj sam osetila kako se nešto teško odvaja od bubrega i izlazi iz mog tela. Posle toga sam se potpuno otkočila i do kraja dana bila kao nova, ali sam do danas ostala pod utiskom toga što sam osetila u tih nekoliko minuta masaže. Energetska kugla koju sam osetila kako se podiže iz bubrega je prvo iznela more emocija na površinu (koje sam isplakala i završila stvar) i sasvim otklonila fizičke tegobe. To iskustvo se ne može se izraziti rečima i smatram ga svojim najmističnijim doživljajem na polju fiziologije.

Beskrajno sam joj zahvalna za posvećenost, ali i za brzinu kojom je svaki put uspela da mi reši problem i otkloni bol.

M.K. 40 god, Beograd

Bila mi je čast da nakon Bowen terapija koje mi je praktikovala Aleksandra Maksimovič, a koje su dale rezultate u vidu stabilizacije moga zdravstvenog stanja, Diabetus Mellitus tip I od detinjstva, budem upoznata sa Indonežanskim vežbama i da imam priliku da prodjem seriju istih.

Vežbe su mi pomogle kako na fiziološkom nivou: stabilizacija vrednosti šećeta u krvi, tako i na psihološkom planu. Postala sam više svesna svoga tela u celini, položaj tela mi se popravio, a kroz praktikovanje istih, mentalno sam u komunikaciji sa svakim delom tela, što doprinosi boljem razumevanju mog zdravstvenog problema i ličnog uticaja na isti.

Zahvalna sam što sam imala priliku da iskusim dobrobit koji nose Indonežanske vežbe, i to u ovom delu Evrope, imajući u vidu da centri postoje samo u Holandiji i Belgiji.

U nadi sam da će se Aleksandrini napori za osnivanjem centra u Srbiji, gde bi praktikovanje vežbi bilo dotupno u grupi svima onima koji dele moja iskustva, kao i radi novih polaznika, ostvariti.

Emina Talić (59)
(Bez operacije rešite problem bolnih stopala i čukljeva)

Bol u stopalima osećala sam kao dete, a crvena i otečena koža i kvrge na palčevima stvorile su mi veliki kompleks. Operacije sam se plašila, a rastavljači za prste nisu dali obećane rezultate.

Pročitala sam da postoji medicinska procedura za stopala i čukljeve i zakazala sam besplatnu konsultaciju. Nisam očekivala previše da se ponovo ne razočaram. Razgovor sa školovanim terapeutom ulivao mi je veliko poverenje, nadu i samopouzdanje. Posle 20 tretmana rezultat je bio vidljiv. Bol u stopalu je odavno iščezao, čukljevi su se smanjili na pola i mogla sam napokon obuti svoje omiljene cipele, popravila sam držanje, kukovi su prestali da me bole, postala sam ponovo sretna i zadovoljna žena.

Marija Radojković
24.04.2019., Novi Sad

O Bowen tehnici nisam znala skoro ništa, iako sam godinama unazad u dodiru sa velikim brojem holističkih tretmana, energetskih tehnika i metodama rada na sebi koje ne pripadaju konvencionalnoj medicini u Srbiji.

Sa Aleksandrom sam se upoznala na putovanju na Bali, divna „slučajnost“ za mnoge stvari koje su usledile. Sa Aleksandrom na tom putu sam imala u planu da se družim preko indonežanskih vežbi Nipertrai, koje sam počela da vežbam prvog dana dolaska na ostrvo.

Treći dan boravka na Baliu sam imala nezgodu i iskrenula nogu, stopalo. Nije mi prvi put bio, već više puta viđeno, sa iskustvom da mi sledi minimalni bol od 7 dana uz otok i nesigurnost pri svakom koraku. Isto veče sam preko Aleksandre imala priliku da se upoznam i sa Bowen tehnikom, uz njenu rečenicu „Prati šta se dešava“.

Nije postojalo nikakvo očekivanje ni pozitivno ni negativno. Bowen je u tom momentu za mene bila jedna od tehnika za koja sam bila sigurna da će mi pomoći i ubrzati oporavak, ali sam bez obzira na takav stav bila pozitivno iznenadjena učinkom koji je sledio u roku od samo 24 sata.

Manje od 8 sati je prošlo od iskretanja stopala, otok je nestao, bol je bio smanjenog intenziteta i na lokaciji koju nisam očekivala (premsetio se sa zgloba na drugi deo stopala). Jedini pokazatelj povrede je bila modrica, plavetnilo koje je stajalo par dana. Bol je nestao za manje od 24 sata i iskreno za mene je to bilo „malo čudo prirode“.

Nastavila sam sa Bowen tehnikom, 1 u 7 dana, i posmatrala sebe. Otvorila um i nestrpljivo čekala da vidim promene. Svaki tretman je izazivao emociju. U nekom momentu talas tuge, pri pritisku na određeni deo tela, osetila sam da bih danima mogla da plačem, zatim potreba da se zagledam u svoje biće, zamislim se da li ja zaista neke stvari želim sebi ili ne. Otvara pitanja na koja odgovaramo drugačije nego svaki put do tada. Mogu reći da je tehnika koja pomaže osobi da upozna istinsko „ja“. Krenemo od fizički manifestovanih bolova, problema, a završimo duboko u sebi. Nije uvek prijatno, ali je na posletku lepo.

Verujem da sam na početku puta, sutra idem na svoju 6 terapiju, radujem se i osećam se drugačije. Hodam sigurnije, stopala su sa jasnijim pravcem kuda želim da idem, um još uvek odlučuje šta je to što ja istinski želim, ne drugi oko mene već ja. A osećaj koji imam je, hm, setila sam se kako izgleda biti srećan.

Prikaz jednog klinickog slučaja – reakcije pacijentkinje tokom procesa rada na eliminaciji bola i korekcije izgleda čukljeva:

J.G. 48 godina, čukljeve ima preko 15 godina, izraženo na desnoj nozi. Predložena je operacija na Ortopedskoj klinici. Klijentkinja ima strah od operacije, htela je da proba neoperativnim putem da reši bol i otok u desnom stopalu. Iritantan bol na jastučiću ispod drugog i trećeg prsta pored palca, žulj na istom jastučiću gornjeg dela tabana, tokom hoda oslanja se isključivo na njega, palac se izraženo iskrivio u stranu. Zbog jakog bola primetila da hramlje, opteretila je zdravu nogu. Izražen bol u donjim ledjima, hronična išhialgia. Čukalj desne noge bolno osetljiv na pritisak, crven, upaljen. Ne pomažu korektvni ulošci.

Na prvom tretmanu, bilo je teško pritisnuti tačke na metatarzalnom delu stopala, jastuče izuzetno osetljivo, prsti blago ukočeni, palac bolno iskrivljen medijalno u stranu. Nakon akupresure stopala i celog tela, osetno olakšanje nakon same terapije. Zakazan nov susret za 7 dana. Odgovor klijentkinje porukom nakon tremana:

Posle prvog tretmana:

Bol je uminuo i mogla sam da lakše hodam, s tim da je bol i dalje bio prisutan, ali značajno slabijeg intenziteta. Jutro posle prve terapije mogla sam da savijem prste na nogama, što mi je ranije izazivalo bol.

Posle drugog tretmana:

Opet slabiji bol, drugi i treći prst su poceli da se vidno razdvajaju. Bol postoji pri hodanju, ali manji.

Posle trećeg tretmana:

Bol se premešta na drugi deo stopala (više ne boli izmedju 2.i 3. prsta i jastučić izmedju 2.i 3. prsta). Sada boli drugi prst sve do vrha prsta, a osećam bol u predelu izmedju 4. i 5. prsta, boli i lumbalni deo kičme, primetan je i blag otok stopala, naročito oko zgloba.

Posle četvrtog tretmana:

I dalje boli drugi prst, ali manje, lakše hodam, prste mogu lepo da pomeram napred i nazad, bez bola, otoka stopala nema.

Posle petog tretmana:

Probudio me je bol u palcu i čuklju u 3 ujutro. Sutra ujutro je bol prestao.

Posle desetog tretmana:

Bol u palcu i čuklju prestao, postoji tačka na jastučiću bolna na intenzivan pritisak, u miru ne boli, bolje hodam, čukalj je vidno manji. Palac je još kriv u stranu ali znano bolji nego pre tretmana, ja se sveukupno bolje osećam.

Sandra Tunić

Već 7 godina imam bolove u desnom ramenu, koji su se pojavljivali s vremena na vreme, dijagnoza je smrznuto rame, ili upala van zglobnog tkiva. U tim periodima mogla sam da pokrećem ruku sa bolovima pri određenim pokretima.

Pre dva meseca bolovi u ramenu su postali jaki i konstantni, bez obzira na pokrete, čak i potpunom mirovanju i pri spavanju. Desnu ruku nisam mogla da odručim više od 5 cm od tela, niti u bilo koji drugi položaj da je pokrenem. To je bilo tako strašno da ni zube nisam mogla sama da operem, nisam mogla da ležim dok spavam, jer je bol i tada bio prisutan.

Pri prvom BOWEN tretmanu, od bolova nisam mogla da legnem na stomak, već mi je terapija urađena u sedećem položaju.

Naredne nedelje, mogla sam da legnem na stomak ali nisam mogla da ispružim desnu ruku, a već pri trećoj terapiji mogla sam da legnem i ispružim ruku pored tela. Bol u ramenu je počeo da se smanjuje svakom sledećom terapijom postajao je sve ređi, manje konstantan i trajao je kraće.Konacno sam mogla da koristim ruku u svakodnevnim obavezama a da ne strahujem da ce me opet zaboleti.

Danas nakon 7 nedelja- 7 terapija ruku mogu da podignem skoro potpuno uspravno, bol se pojavljuje samo u pojedinom, krajnjim pokretima pa čak i spavam na toj strani.

Natalija Paunović – Dnevnik Bowen terapije
(hronologija reakcija kroz nekoliko Bowen sesija)

Prva terapija, prva nedelja
Prvi dan

Odmah nakon tretmana osetila sam da mi je zapušen nos i da me grebe grlo. Sat vremena nakon toga probadalo me je na desnoj strani stomaka u predelu jetre i žučne kese, ličilo je na zatezanje. Dva sata nakon toga dobila sam blagi osip i svrbela me je koža, ali se osip brzo povukao. Sve vreme osećala sam blagi bol u glavi, ošamućenost i pospanost, pa čak i blagu vrtoglavicu. Čukljeve sam povremeno osećala, kao blago žiganje.

Drugi dan

Povremeno žiganje čukljeva, bol u srednjem delu leđa. Povremeno pekcanje kože i svrab.

Treći dan

Probudio me je probadajući bol u vilici, na mestu na kom postoji iščašenje. Povremeno osećam peckanje u predelu jetre.

Četvrti dan

Naglo probadanje u desnom bubregu. Promene raspoloženja, nervoza. Trnci u telu.

Peti dan

Probudio me je bol na tački izmedju pazuha i grudi, a osetila sam i peckanje u zelucu. U toku dana, jako me je probadao predeo levog rebra oko minut. Prisutne su i promene raspoloženja. Povremeni trci kroz noge do čukljeva i veoma blago probadanje u njima. Prisutno je bilo i probadanje u upaljenim tetivama leve ruke.

Šesti dan

Trnci u celoj mreži nerava. Izbijanje psorijaze na usnama.

Druga terapija, druga nedelja
Prvi dan

U toku tretmana osetila sam bol u levoj ruci (na kojoj su mi upaljene tetive). Kao i probadajući bol u unutrašnjoj strani leve butine, sve do kolena. Nakon terapije osećam vrtoglavicu, umor, bol u glavi i pospanost.

Drugi dan

Cele noći me je bolela glava, oči, a s obzirom na nesanicu koju imam već dve godine, osećala sam da mi se jako spava ali da ne mogu da spavam. Ujutru sam se probudila sa jakom potrebom da odem u wc. Trnci do stopala, i iglice u desnom čuklju.

Treći dan

Osećala sam veću pospanost, kao i mnogo manji visemesečni bol u srednjem delu ledja, koji je u prvoj nedelji ipak bio prisutan.

Četvrti dan

Čišćenje jetre, poboljšana probava. Manji bol na ruci gde su upaljene tetive. Ponovni psorijatični osip.

Peti i šesti dan

Bol u donjem delu ledja, bol u upaljenim tetivama, pulsirajuci bol u unutrasnjoj strani levog kolena.

Treća terapija, treća nedelja
Prvi dan

Nakon terapije, osetila sam da mi je kao i svaki put do sada, zapušen nos. Potom ošamućenost i rastrojenost, kao i igličast bol u desnom čuklju.

Drugi dan

Žiganje u čuklju, promene raspoloženja, pospanost, pojačano mokrenje.

Treći dan

Pojačano mokrenje, povremen bol u čukljevima. Kratkotrajni bol u stomaku. Uklješteni nerv u lumbalnom delu kičme koji sam pre imala, sam iznenada ponovo osećala, ali se veoma brzo umirio.

Četvrti dan

Bol u celog desnoj strani, osip na licu.

Peti i šesti dan

Bol u preponama, sve do kolena. Tokom celog dana.

Sedmi dan

Bol u kuku, koji je tokom večeri prestao.

Tijana Milovanović

Želim da podelim moje iskustvo u vezi čukljeva, koji su se šrili na moj užas zadnjih 10 godina. Meni je sad 28 godina, a sećam se da je počelo sa povremenim oštrim bolovima u stopalima i duž nožnog palca.

Pored bolova, muke sam imala i sa novom obućom, dok ih ne razgazim…a o potpeticama da i ne pričam. Na Ortopediji, na Banjici, su mi dijagnostikovali razvoj čukljeva i tada su rekli da je jedino rešenje operacija jednog dana, bez ikakve terapije ili leka.

Koristila sam razne alternativne lekove poput tinktura, krema i uglavnom na bazi gaveza… Međutim, to je samo usporilo ali ne i zaustavilo dalji rast čukljeva.

Sasvim slučajno sam čula za dr Aleksandru Maksimović i njen pristup i rad, tada bez više znanja o njenim velikom znanju i iskustvu iz refleksologije, fizioterapije, Bowen tehnike i integrativne medicine.

Verujem da sam započela Bowen terapiju samoizlečenja u Alvita Plus centru baš u pravo vreme, kada sam za to bila spremna i sigurna u uspešnost ove terapije.

Doktorka Aleksandra Maksimović savetovala me je da zapisujem svoje reakcije sebe radi, ali iste želim da podelim i sa svima vama koji ste se našli na ovom sajtu.

Istraživala sam i saznala da kombinacijom gore navedenih tehnika, podstiče se samoisceljenje organizma, gde se naše telo i um usmeravaju  ka vraćanju u potpuno stanje balansa i harmonije.

U početku između terapija, koje su inače jednom nedeljno, osetila bih oštre kratke bolove u jajnicima. Znala sam da male cistice nestaju i da će mi prdstojeći ciklusi biti lakši.

Takođe, povremeni bi tu bili oštri kratki bolovi duž oba palca na nozi kao i bol u samim čukljevima.

Potom je moj želudac neočekivano jako reagovao i u toku terapije (ne samo posle), gde sam naredni dan i po imala tvrđu stolicu uz krvarenja.  I nakon toga se sve smirilo.

Verujem da je ovo bilo određeno čišćenje.

Naravno, sve vreme sam imala povremene bolne impulse u predelu čukljeva.

Zatim sam primetila neobične bolove u šaci leve ruke. I to je trajalo najviše dva dana i prošlo. Nemam objašnjenje usled čega je to moglo biti, ali svakako sam se osećala rasterećeno.

Nakon ovih zanimljivih reakcija, usledeo je potpuni fokus moga tela na čukljeve, gde su najčešća pojava povremeni kratki bolni impulsi i  strujanje duz nožnih palčeva , bolno ali umerenog inteziteta.

Shvatila sam da je potpuno nestao uporan suvi kašalj koji bi me redovno uhvatio kada legnem u krevet i tonem u san. Golicanje u grlu i kašalj sam pripisivala alergiji na grinje, ili ko zna šta.

Uglavnom, potpuno je iščezlo!

I dalje idem na terapije i svaki put kad osetim bol u predelu nožnog palca i čukljeva , srećna sam i zadovoljna jer znam da se čukljevi vraćaju!Što je i vizuelno primetno! Isto rado podelim sa dr Aleksandrom, što i njoj predstavlja dobar pokazatelj da smo na dobrom putu ka konačnom uspehu i isceljenju!

Ana P.

Prvi korak u radu sa Aleksandrom je rešenost da se razotkrije emocionalni teret, a njen topao, nežan i nadasve ljudski pristup pomaže da se pacijent oseća sigurno, bezbedno i na pravom putu lečenja uzroka a ne samo posledica. Dve nedelje posle tretmana, psorijaza mi je skoro u potpunosti nestala, koža je mnogo manje suva, a prestao je da me muči osecaj svraba. U psihološkom smislu se osećam mnogo bolje, smirenija sam i opuštenija, kao da sam dobila jednu novu životnu perspektivu.

Najveci doprinos u radu sa Aleksandrom, osim nestanka samih simptoma bolesti je svest o mogucnosti transformacije, otpuštanje negativnih emocija da bi čovek, kasnije, mogao da se otvori za neke nove, pozitivne emocije.

Druga korist je kompletno prihvatanje činjenice da uvek i u svakom trenutku imamo izbor, a da su emocije bitan pokazatelj na putu povratka samom sebi i svom iskonskomn identitetu.

Zahvaljujući Aleksandri i ja sam se našla na tom putu koji vodi većoj jasnoći u izborima i čvrstini u odlukama, i nadam se da će što više ljudi imati priliku i mogućnost da dobije takvu vrstu pomoći.

Ana P.

Prvi korak u radu sa Aleksandrom je rešenost da se razotkrije emocionalni teret, a njen topao, nežan i nadasve ljudski pristup pomaže da se pacijent oseća sigurno, bezbedno i na pravom putu lečenja uzroka a ne samo posledica. Dve nedelje posle tretmana, psorijaza mi je skoro u potpunosti nestala, koža je mnogo manje suva, a prestao je da me muči osecaj svraba. U psihološkom smislu se osećam mnogo bolje, smirenija sam i opuštenija, kao da sam dobila jednu novu životnu perspektivu.

Najveci doprinos u radu sa Aleksandrom, osim nestanka samih simptoma bolesti je svest o mogucnosti transformacije, otpuštanje negativnih emocija da bi čovek, kasnije, mogao da se otvori za neke nove, pozitivne emocije.

Druga korist je kompletno prihvatanje činjenice da uvek i u svakom trenutku imamo izbor, a da su emocije bitan pokazatelj na putu povratka samom sebi i svom iskonskomn identitetu.

Zahvaljujući Aleksandri i ja sam se našla na tom putu koji vodi većoj jasnoći u izborima i čvrstini u odlukama, i nadam se da će što više ljudi imati priliku i mogućnost da dobije takvu vrstu pomoći.

Snežana, 63 god.

Došla sam sa bolovima u ledjima i preponama.

Bolove imam od 2015. Imala sam operaciju na kičmi. Bol je išao iz donjeg dela ledja.. doktor je rekao da trpim koliko mogu, više nisam mogla da izdržim. Došla sam na terapiju u Alvitu po preporuci. Na moje veliko iznenadjenje bol je otišao skoro potpuno posle prve terapije. Sa drugom je nestao skroz.

Održavam ovo stanje redovnim dolascima. I jos nešto! od kako dolazim-bolje spavam.

M.K.

Želela sam da probam vežbe, jer sam htela nešto novo da  uradim za sebe. Već godinama imam dijabetes, i regulišem ga redovnim insulinom.

Sa prvom vežbom uzemljenja, iznenadilo me je da se šećer spustio.

Tokom svih 12 dana sam pratila stanje, šećer je bio vidno niži, a ja sam osećala onaj prijatan umor. Volela bih da mogu da održim ovo stanje, ali to zahteva konstantni rad.

L.P.

Profesionalno se bavim košarkom 4 godine. Kada sam išao sa reprezantacijom na turnir 4 dana pre utakmice upalio mi se čukalj. Ozbiljno me je bolelo. Nisam mogao da stanem na stopalo. Probao sam sve moguće kreme, obloge, sve što sam čuo, stavljao sam na stopala. Nije pomagalo. Kada sam čuo za terapije kod Dr Aleksandre, bez razmišljanja sam odlučio da probam. Iznenadjeni smo svi bili činjenicom da mi se bol smanjio već posle prve terapije. Nakon 3. terapije bol je potpuno nestao. Znajući da sada imam rešenje za bolove, imam veće samopouzdanje na treninzima!

Hvala

D.A.

Bowen sam želela da probam kao poslednju opciju u izlečenju. Započela sam terapije sa odlučnošću da istrajem u kontinuitetu.

Posle prvog Bowen iskustva moje telo je snažno reagovalo. Imala sam utisak da su se pokrenuli procesi dugogodišnjih energetskih zastoja koji su i prouzrokovali određene bolove u telu. Bila sam fascinirana jednostavnošću same terapije i sa druge strane jakom telesnom reakcijom. Nastavila sam sa redovnošću. Svaki put bi moje telo reagovalo drugačije što mi je sem isceljujućeg iskustva doprinelo i da budem i u boljem kontaktu sa sobom.

Posle dva meseca kontinuiranih terapija, mogu da kažem da sam prošla kroz temeljno telesno čišćenje. To mi je doprinelo da se rešim nekih dugogodišnjih problema koji su za zvaničnu medicinu teško rešivi.

Bowen apsolutno deluje i vredi pod uslovom da je pacijent odlučan u samoizlečenju i istrajan u kontinuitetu.

Rada

Vežbama sam pristupila kao laik – sa željom da se fizički pokrenem i da povratim kondiciju koju sam tokom godina sedenja zapostavila, da ne kažem izgubila.

Vežbe su mi jako prijatne – tehnika i ritam izvođenja odgovaraju mojim očekivanjima, jer pokrenem svaki deo tela. Upala mišića me je na to dodatno podsetila.

U prvom momentu reakciju sam osetila kroz poboljšanu probavu. Zatim, smanjio mi se bol u leđima i kukovima koji sam imala. Deluje mi da mi se figura tela malo preobratila…ne mogu reći da sam smršala, ali postoje neke vizuelne promene.

U ličnom ponašanju primećujem promene – osnažilo mi se moje JA, koje sam negde ispustila tokom godina i stavila sebe u drugi plan. Primećujem jaču odlučnost. Sada izgovaram stvari koje mi smetaju i dajem do znanja da ne želim da budem deo toga. Nekako, stičem utisak, da postajem ponovo ono što sam nekad bila – samouverena i nepokolebljiva.

Ako je to efekat naših vežbi, hvala ti, Alex, na tome.

Mr ph Saška B.

Nakon deset godina hroničnog bola u desnom kuku koji se javio kao posledica povrede, bila sam pomirena sa tim da ću do kraja života morati da živim sa tinjajućim bolom. Pokušala sam sve moguće terapije, masaže i fizikalne metode ali bol je bio konstatantan Sa njim sam odlazila u krevet i budila se. Pogoršavao se nakon pešačenja i veoma je ograničavao pokretljivost kuka. Nekada je bol bio tako intenzivan da nisam bila u stanju da zaspim. A onda sam od prijateljice saznala za centar Alvita i dobila preporuku da pokušam sa Bowen tretmanom. Otišla sam bez prevelikih očekivanja jer sam mislila da je moj kuk već trajno oštećen i da tu pomoći nema. Aleksandra je uradila prvi tretman, osetila sam strujanje i toplotu duž cele noge. Otišla sam kući čudno opuštena i relaksirana. Posle dva dana od tretmana noga je počela snažno da me zateže kao kada imate jak gro koji vuče na suprotnu stranu od onoga što vam prija. Zaspala sam sa osećajem da mi je noga izčašena u kuku. Probudila sam se ujutru. Nikada više nisam osetila bol. Hodala sam bez bola prvi put posle 10 godina a pokretljivost kuka se vratila u potpunosti. Ne mogu opisati svoju radost i zahvalnost Aleksandri zbog toga!

Zakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!