Kad znaš kako, sve je lako

Dolazi vreme različitih virusa, vreme je promenljivo, upravo pogodno za njihovo razmnožavanje. Adenovirusi, rinovirusi, reovirusi… Bakterije strpljivo čekaju svoj red da u koloni zauzmu svoju poziciju i nastane se na pogodno tlo. U njihovom Univerzumu život počinje s jeseni, kada entuzijazam i vedrina običnog čoveka jenjava, svesnog da se toplota izvukla iz pora doskorašnje svakodnevnice.

Jeza sa drhtavicom i bolom u kostima nagoveštava početak prehlade. Zapušen nos, kašljucanje, umor i malaksalost određuju ritam antibiotika i vitamina za obavlanje osnovnih funkcija. Nekada je boravak u krevetu najizvesniji dok se imunitet ponovo ne uspostavi na nivou svih ćelija. Saveti često nisu dovoljni, a dešava se da i pored najbolje volje, kod nas uopšte ne uspevaju dosadašnji načini lečenja.

Mi smo ovde da vam predložimo refleksoterapiju kao metod za kućno lečenje. Jednostavno je i bez kontraindikacija. Potrebno je da znate raspored refleksnih zona na tabanu i zavrnete rukave. Svaka tačka odgovara jednom organu, pa je važno da dobro prepoznamo granice njenog pruzanja na koži stopala.

refleksologija stopala

Naš savet je da u slučaju intenzivnih simptoma prehlade, koristite eterična ulja nane, eukaliptusa, kamfora ili naš refleksološki kit. Odabir za oslabljenost tela u slučajevima prehlade podrazumeva nanu, pačuli, lavandu, slatku pomorandžu i bergamot. Kombinacija ovih ulja pomoći će da podignemo raspoloženje, otvorimo nosne puteve, oslobodimo telo bola, eliminišemo stres, poboljšamo spavanje.

Dovoljno je naneti kap ili dve na prste ruku i snažno masirati tacku bubrega, sinusa, solarnog pleksusa ili grla. Svaku tačku masirajte dva do tri  minuta. Možete i da menjate ulje, zavisno od tačke koju želite da stimulišete.

Predlog kod prehlade je da izaberete tacke: solarni pleksus, bubreg, mokraćne puteve, bešiku, hipofizu, epifizu, sinuse, grlo, pluća.

U slučaju da vam se ruke umore, lagano ih protresite i operite pod mlakim mlazom vode, pa nastavite.

Reflekoterapija može da potraje i pola sata, a za taj period vam je potrebna dobra kondicija u mišićima ruku. Nemojte se obeshrabriti ako ne postižete željeni pritisak, vremenom ćete ga izgraditi. Bitna je namera sa kojom radite i emocija koju šaljete.

Znajte da ovom tehnikom podstičete samolečenje i proizvodnju najboljih lekova u telu. Telo sebe leči a mi ga u tome podstičemo pritiksom na pravo dugme. Klijent će brzo osetiti olakšanje tegoba, a priliv snage doći će sa prvim jačim snom nakon refleksoterapije.

Neka vaše samopouzdanje bude utemeljeno znanjem i iskustvom. Rezultati će vas motivisati da nadalje istražujete i učite. A ako poželite savet, tu smo da pomognemo.

Srećno.Zakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!