Muzika kao lek za dušu

Muzika kao lek za dušu

Svi volimo muziku i biramo je po svom osećaju u različitim prilikama. Životni ciklusi se menjaju, ali note ostaju uvek tu, da pojačaju doživljaj i nahrane dušu.

”Pesma nas je odrzala, njojzi hvala”.

I kad je najteže i kad je najlepše, muzika je ta koja nas opušta i nosi na talasima zadovoljstva. Rođenja, krstenja, rođendani, sahrane, sve je propraćeno ritmovima koji nas pokreću na najdublje emocije. Muzika nas leči.

Često se dešava da se osobe stide da pevaju. Smatraju da ne znaju, nije im lep glas, antisluhisti su. Mnogi izgovori da se puste i otpuste strahovi i slabosti u odnosu na druge i njihove kritike. Ali, jednom kad se glas otkine iz grla i zagrmi zvonka strast, niko vam više ne može oduzeti slatkoću pevanja!

Sloboda koju osećamo dok pevamo je nepocenjiv osećaj koji nas podstiče da nastavimo i bez stida pokažemo najdublje emocije. Nekada su to obične suze, nekada čista ljubav, često duboka tuga ili tek žal za prošlim vremenima. Ali glas iz duše vibrira emociju koja se zapaljivo prenosi na okolinu koja spremno saoseca. A tako pušten glas oslobađa grčeve koji su možda i godinama zarobljeno čuvali potisnute emocije.

Dok pevamo, disanje se produbljuje, stomak aktivira, ćelije pune radošću i kiseonikom. Onaj spontani srećni izraz na licu odraz je bezuslovne ljubavi koja se aktivira zvonkim pevanjem. Pa zašto onda ne bismo u ova tmurna i smutna vremena svi bar jednom dnevno zapevali? Neku nama divnu melodiju da razgalimo dušu?

Mi smo otišli korak dalje i posle 12 godina kontinuiranog rada došli do terapije muzikom.

U pitanju je muzičko genska terapija koja posebnim muzičkim frenkvencijama podstiče gene na reaktivaciju. Stvoreni smo za čaroliju, a ovo je još jedan od načina da telo posmatramo kao čarobni instrument spreman za podešavanje. Neka naše ćelije budu savršen orkestar koji je naštimovan na zdravlje, blagostanje i Univerzalnu ljubav. A mi se svakodnevno podsećajmo na jutarnje raspevavanje, pa neka nam se i komšije pridruže.

Više o gensko muzičkoj terapiji saznajte ovde.Zakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!