Bolni i neredovni menstrualni ciklusi

Bolni i neredovni menstrualni ciklusi

U toku života, neke faze se podrazumevano moraju proći, pa tako nema žene koja nije prošla iskustvo bolnih ili neredovnih ciklusa. Pored jakih bolova u donjem delu stomaka, obično se žalimo na mučninu, manjak snage, glavobolju, loše raspoloženje, preosetljiovst na svetlo, buku. Tada nismo u stanju da donosimo odluke, još manje da ih sprovodimo. Pored preporuke da tada odmaramo, savet je da uzimamo analgetike koji će ublažiti ili otkloniti iritirajući bol.

Menstrualni bolovi su fiziološka hormonalna pojava koja nastaje kada se krvni sudovi endometrijuma (unutrašnji sloj materice) počnu kontrahovati. Kao posledica toga, dotok krvi u taj sloj materice se smanjuje, odnosno prekida. Ćelije endometrijuma propadaju zbog smanjene količine kiseonika i hranjivih materija, pa se slojevi endometrijuma počinju ljuštiti i izbacivati kroz menstrualnu krv. Pretpostavlja se da je glavni mehanizam nastanka bola upravo propadanje ćelija endometrijuma iz kojih se oslobađaju velika količina prostaglandina koji uzrokuje grčenje materice.

Tokom jakih bolova, potrebno je povratiti mir i snagu kako bi se obavljale svakodnevne dnevne aktivnosti. Često se dešava da bolovi traju i po nekoliko dana a mnoge žene nisu sposobne da ustanu iz kreveta. To je prilično otežavajuće jer ometa obavljanje osnovnih potreba, pa nas dodatno može staviti u nervozu i neizdrž.

Mi vam nudimo prirodno rešenje u vidu manuelnih tehnika koje uspostavljaju ravnotežu hormonalnog sistema, a mikrohiropraktikom vraćaju matericu i jajnike u prirodan položaj. U centru Alvita plus koristimo nekoliko manuelnih metoda za stimulaciju samolečenja i povraćaj zdravlja. Podsticaj proizvodnje “pozitivnih” hormona koji podižu raspoloženje je jedan od najvećih benefita koje je telo predodređeno da stvara ukoliko se stimuliše adekvatnim medicinskim tehnikama. Naše klijentkinje sa osmehom prolaze kroz iskustvo sazrevanja uz psihološke i energetske konsultacije na temu intimnih ženskih pitanja koje često ostaju potisnuta. Pored bolova koji su otklonjeni, redovnost ciklusa je očita već posle nekoliko tretmana. Cilj nam je da našim devojkama i ženama pomognemo profesionalnim pristupom i lakšem savladavanju poteškoća u pubertetu, adolescenciji ili klimaksu.Zakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!