Oaza mira

Biti u miru sa sobom i drugima je težnja svih nas! Ali, svedoci smo da to nije lako i da predstavlja svakodnevnu borbu koja se nastavlja iznova sa svakim novim danom.

Koliko smo spremni da otpustimo guste,nagomilane i nepotrebne misli i emocije koje nam blokiraju zdravo rasuđivanje? Nismo naučeni duhovnoj disciplini koja bi nas usmerila u mirne tokove donošenja ispravnih poteza. Sa jasnom odlukom i pravim izborom, svesno bismo kreirali svoj život, bez izgovora i optužbi drugih.

Bilo bi lepo da svako od nas ima svoju oazu mira u kojoj će se nahraniti pozitivnim mislima i energijom ljubavi i spokoja. Ta oaza može biti skriveni prostor unutar nas samih koji bi nas nadahnuo optimizmom i kreativnošću. Trenutak u kojem osećamo povezanost sa svima i sobom. Ta povezanost je tačka ujedinjenja koja nas može iznova obnavljati i hraniti božanskim energijama.

Jednom kada naučimo da se povežemo sa tačkom izvora i sveopšteg mira i ljubavi, dolazićemo svakodnevno da se obnovimo i napojimo nadahnjujućom energijom. Bitno je doneti odluku da to hoćemo i već smo na pola puta do svog mira.

Molitva i meditacija nam u tome mogu pomoći i biti ključ u ostvarenju.

Neko lepo mesto u prirodi, mirni tok reke, ritam talasa ili posmatranje oblaka koji se kreću može biti trenutak koji nas umiruje i usidruje u sadašnji trenutak. Kada tome priključite i odluku da se posvetite disanju, svesnom udahu i izdahu, naučićete da kanališete svoje emocije i odaberete šta zadržavate, a šta otpuštate.

Sa udahom privucite božansku snagu, ljubav, mir, a sa izdahom izbacite sve emocionalne otrove. Ne štedite da ih izbacite! Jasno ih imenujte i otarasite ih se. Svih!! Bes, mržnju, strah, komplekse, nesigurnost, ljubomoru, lenjost, nesikrenost!! I još više!

Udah – LJUBAV
Izdah – STRAH

I dišite duboko, svesno i polako! Bez žurbe! Uzmite dovoljno vremena da osvestite šta vas blokira i koči da živite život koji želite!

Kreirajte i oblikujte svoj dan bez straha da činite nešto pogrešno ili loše! Opustite se i otpustite sve što vas plaši, uznemirava, ljuti, nervira! I kod Vas i kod drugih!

Imamo slobodu da budemo i dobri i loši! Na nama je da izaberemo verziju koju želimo.

A onda pratite feedback.

Ako želimo mir, radimo na tome. Ako želite ljubav,definišite je! Koja ljubav? Kolika ljubav? Ljubav za sebe? Druge? Ljubav-strast? Ljubav prema Bogu? Samo ljubav, prosta i neograničena… neuslovljena, bezgranična, Univerzalna?

Budite jasni u svojim potrebama, kreirajte, osluškujte i svesno učestvijte u ŽIVOTU!

Neka Mir bude SVE-Mir u svakom od nas!Zakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!