SATRIA NUSANTARA-NIPERTRAI (Umetnost disanja)

Tokom vežbanja Nipertrai-Satria Nusantara tehnike uči se posebna veština disanja, tkzv zadržano disanje ili obrnuto disanje.

Na Dalekom Istoku ovom tehnikom majstori borilačkih i duhovnih veština ojačavali su fasciju svih organa i tkiva podižući tako opšti nivo snage i zdravlja.

Koncentracijom na udah otvaraju se i proširuju vitalni kapaciteti, veština zadržavanja daha omogućava da se zaroni u svet intuicije i kreacije, dok svestan izdah oslobađa telo od mentalnih, emotivnih i fizičkih toksina. Upravljanje ovakvom vrstom disanja obezbeđujemo unutrašnju masažu organa čije benefite možemo osetiti trenutno. Pored mira i spokoja u telu moguće je osetiti priliv snage, jasniji pogled, bolju koncentraciju i veću orjentaciju u prostoru. Kada ovako vođenom disanju pridodamo posebne pokrete tela možemo proizvesti terapijske efekte za različite organe ili regije u telu.

Cilj je da se aktivira unutrašnja moć samoisceljenja o kojoj drevni mudraci govore hiljadama godina ranije.

Dr.Haryadi Suparto je objavio naučni rad na temu ,, Unutrašnje moći”  istražujući efekat kontinuiranog vežbanja SN na određenom broju  učesnika. Zajedno sa saradnicima, naučnom statistikom  potvrđuje terapijski efekat na bolesti poput: visokog krvnog pritiska, dijabetesa ,neuroloških oboljenja, psiholoških oboljenja, kao i reumatskih oboljenja.

Satria Nusantara pozitivno utiče na:

  • stanje hroničnog umora
  • stresa
  • poremećaj disanja, napadi panike, astme, plitkog disanja
  • anksioznosti,depresije
  • hroničnih bolesti: dijabetes, hipertenzija, reumatske bolesti
  • oslabljene koncentracije i pažnje, mentalne  slabosti
  • neuroloških bolesti
  • starenje organizma

Kontrolisano disanje može da dovede i do kontrolisanja misli. Ukoliko pronađemo prijatan ambijent u prirodi i odvojimo nekoliko minuta za sebe, hajde da ih upotrebimo za najveću dobrobit-svoje zdravlje!

Potrebno je da svojim stopalima dodirujemo zemlju, najbolje bez obuće i sa pokrenutim energetskim spiralama na tabanima podignemo  vitalnu silu u telu sjedinivši se sa snagom prirode. Svesnim disanjem moguće je otkloniti bespotrebne brojne misli koje nas zatrpavaju, loše emocije koje nas blokiraju, ali i oksigenizovati ćelije u telu i podići imunitet na najviši nivo.

Satria Nusantara je tradicionalna borilačka veština Indonezije koja je ujedno prepoznata i kao terapijska veština. Nekoliko dana praktikovanja Satria Nusanare može nas zaštiti od različitih virusnih i bakterijski infekcija, jer smo svoje telo osnažili kiseonikom. Dubokim stomačnim disanjem proširujemo svoje unutrašnje energetske kapacitete akumulirajući pranu u svom drugom energetskom centru. Akumulacija prane je naš energetski rezervoar, koji se ponaša kao moćni generator snage nezavisno od naše volje.

Čovek je jedno sa prirodom, kao što mi dišemo i priroda dise  preko svog biljnog carstva , zato predlažemo da vežbe izvodimo u prirodi i povratimo lanac zajedništva sa ostalim carstvima planete Zemlje.

Kroz Satria Nusantaru  naučićemo da lakše osećamo stvari u sebi i oko sebe, a manje razmišljamo, intuicija se izoštrava , kao i ostala čula, pa se čovek tokom praktikovanja ovih vežbi oseća više živim i prisutnim nego ranije.Zakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!