čukljevi u procesu

Kako izgleda prva faza kod redukcije volumena čukljeva?

Hallux Valgus – ČUKLJEVI, najčešći savremeni deformitet stopala i nožnih prstiju koji nam smeta estetski ali jos više u momentu kada toliko poraste da ne možemo da obujemo cipele koje prizeljkujemo.

Ukoliko je bol oštar ili tup u zglobu palca, ne čekajte da sam od sebe prođe. Kroz iskustva naših klijenata, svedočili smo raznim izjavama u kojima je potvrđena neizdrživost kada čukalj zaboli.

Pored svih krema, balzama, analgetika, narodnih lekova i proteza, bol i dalje ključa i neprijatno opominje predhodno zanemerane signale. Upale, otoke, crvenila na čuklju potrebno je profesionalno tretirati kroz podsticaj tela na samolečenje izabranim proverenim medicinskim tretmanima.

Ne zaboravite da čukljevi ne nastaju preko noći. Za njihov rast potrebno je vreme, a dešava nam se da nam je sve drugo preče nego uvećavanje kvrge na zglobu palca. Sve dok toliko ne poraste da se ne uklapa ni u jednu cipelu koju smo predhodno sa lakoćom obuvali.

Najčešće pitanje koje čujem je: Znate, ja nisam to imala, to se bukvalno desilo preko noci, kako je to moguce?

Na zalost, niko nam nije „napakovao“ čukalj. On se vremenom postepeno uvećavao. Palac se krivio, gazište menjalo, krivina u krsnom delu leđa ispravljala. Celo telo bi dobijalo neko drugo držanje koje bi pre primetio neko ko nas dugo nije video, sa opaskom: Šta ti se desilo? Zašto tako stojiš, hodaš?

Zato nam se dešava da je na jednoj nozi čukalj veći nego na drugoj.

Koja vam je strana tela dominatna? Neosetno tokom dana više se krivimo u jednu stranu, penjemo uz stepenice istom nogom, otvaramao vrata istim ramenom. Kvarimo svoje držanje i remetimo kompletnu biomehanku tela. Ali, radije kola teramo u servis.

A mogli bi da, pored mnogih obaveza, u svoj nedeljni program ubacimo i brigu o stopalima. Ona nas vode kroz život neosetno dok ne zabole prvi put.
Bitno je napraviti prvi korak i odlučiti se na negu i kvalitet zdravlja na način koji najviše zaslužujemo.

Pored tretmana koje sprovodimo u Alvita plus centru, potrebno je da uvedete svakodnevnu rutinu nege stopala u vidu kupki, ciljanih vežbi, lekovitih krema. Bez kontraindikacija, neželjenih efekata i sekundarnih posledica. Upornost se uvek isplati. Ne zaboravite koliko ste dugo izbegavali da bacite pogled na otečena i umorna stopala. Telo sve pamti i, hteli mi to ili ne, ima svoj rok trajanja. Pomozimo mu da odoli vremenu i neopravdanom zaboravu usled prečih i važnijih stvari.

Zdravlje mora da nam bude na prvom mestu.
Neka tako bude.Zakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!