široko stopalo

Široko stopalo, uska cipela

Odraz ženstvenosti, nežnosti i suptilnosti jedne žene je usko, negovano stopalo. Tako je odvajkada i upisano je u kolektivnoj svesti.

Još u starim Vedama, žena se birala u zavisnosti od oblika stopala i njenog kontakta sa zemljom. Što je više bila u dodiru sa zemljom, time je više zračila energijom Žene i Majke.

Danas u ovim modernim vremenima stvari su se promenile. Odsekli smo se od prirode i hodanja bosim nogama. To svakako proširuje stopalo i iz ovog ugla kao takvo je potpuno neprivlačno. Odatle potreba da se noga pokaže u elegantnoj, sexy obući koja nam hrani samopoudanje.

Nevolja nastaje kada odlučimo da obujemo usku salonku, a stopalo je široko, nezgrapno ili tvrdo. Dolazi nam dosta žena koje su izuzetno vitke i privlačne, sa širokim stopalima. Njihov problem je izbor obuće, jer se ne uklapaju u postojeće kalupe.

Izabarani broj cipele podrazumeva da je dužina adekvatna i da prsti dodiruju vrh cipele. Ali širina cipele ne odgovara, obično su preuske. Zato naši klijenti očajavaju ne nalazeći odgovarjuću obuću.

Stanadrdni modeli cipela vezani su za uobičajene kalupe. Od sedećeg načina života, promenila nam se statika, noge otiču, stopalo se širi a u radnjama je izbor sveden na rutinske standarde.

Iz svog dvadesetogodišnjeg iskustva u radu sa stopalima, otkrila sam da je ono poput najfinije gline koja se može preoblikovati. Adekvatnom negom i terapijskim dodirom, sa poznavanjem strukture stopala, moguće je pridobiti željeni oblik koji odgovara našoj građi.

Masažom i akupresurom odgovarajućih zona moguće je pokrenuti funkcije drenaže zaostale sluzi i povratiti snagu i fleksibilnost stopala. Zadovljstvo je kada vam klijent izađe iz ordinacije sa zadovoljnim, rasterećujim izrazom lica i rečenicom: Ja sada mogu da poletim! A još veća radost je kada nam saopšte da mogu da obuju cipele o kojima su do tada samo mogli da sanjaju.

U predstojećim praznicima treba se naoružati strpljenjem jer će nas ponuda u izlozima mamiti da vidimo što više stvari. Šetnja se podrazumeva, samo još da nam noge izdrže. Ako dođe do grčeva, bolova, upaljenih čukljeva ili bolova u peti, posetite nas da vratimo stopala u prvobitnu formu. Ona će vam na tome biti zahvalna i nagradiće vas snagom i izdržljivošću.Zakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!