Hiromantija

Hiromantija – Znakovi i simboli na telu

Hiromantija, umetnost predviđanja životnih događaja na osnovu linija i simbola na dlanu ruke, dobila je naziv po grčkoj reči cheiros – dlan i mainteia – predviđati.

U drevna vremena smatrana je vulgarnom disciplinom, pa čak i bila zabranjena, posebno ukoliko se koristila za sticanje dobiti ili postizanja ličnih nagrada.

U Colemanovoj “Mitologiji Indusa” navodi se da su na Budinim stopalima bili ispisani znaci – simbol chakre ili točka koji je jasno ukazivao na njegovo uzdizanje do same emanacije. Zadkiel, britanski astrolog i tvorac prvog astrološkog almanaha, pisao je o vezi astrologije i hiromantije davne 1833 godine. U Indiji su mudraci odvajkada pričali o planetama i njihovoj ucrtanosti na specifičnim mestima na dlanovima – stopalima sa postavkom da hiromantija može delovati samo u skladu sa astrologijom.

Belezi, mladeži i linije na ljudskom telu individualni su i predstavljaju unikatnu sliku pojedinca. Njihov raspored nam se čini čistom slučajnošću, ali da li je baš tako?

Tokom 16.veka u Italiji je metoposkopija bila omiljenja disciplina koja je ljudima donosila pored razonode i potvrdu sopstvenog karakatera poznavanjem rasporeda linija na čelu. Predikcija na osnovu poznavanja matrice linija koje se formiraju na čelu glave tokom mirovanja ili tokom pravljenja grimasa bila je omiljena zabava većine željnih dobrih vesti o budućnosti. Ugraviranost simbola planeta na posebnim linijama je bilo poput poznavanje muzičke lestvice i rasporeda nota u notnom sistemu. Istinitost je umela da bude razoružavajuća za sumnjičave racionaliste, ali se profesionalizam teško održavao ukoliko nije bio potkrepljen naučnom i empirijskom potrvdom.

U “Bibliji” je zapisano da je Bog na ruke svakom čoveku dao znak da može da upozna svoje delo. Da li ste se bar jednom zagledali u dlanove i poželeli da otkrijte svoju sudbinu? Da li Vam je Venerina linija dugačka ili isprekidana? Pogledajte dobro njenu putanju prateći je od korena kažiprsta do malog prsta. Jasna linija naglašava potrebu za partnerom, isprekidana može ukazati na frustracije, požude i niske strasti.

Ili možda imate na drugoj falanzi palca puno malih poprečnih linija koje vas pripremaju za miran i bogat život u starosti? Krstići na trećoj falanzi domalog prsta ukazuju na slavu i bogatstvo, dok isti na drugoj falanzi malog prsta pokazuju da je ispred lopov i lažljiva osoba.

Da li su Vam prsti šiljati, četvrtasti ili loptasti? Uski nokti ukazuju na iritantni katakter, okrugli i puni nokti govore o osobi koja voli da uči i liberalnih je shvatanja. Mali nokti govore o ponosnoj, tvrdoglavoj, netrpeljivoj osobi..

Pore i nabori linija mogu formirati razne životinje čija simbolika mnogo govori o budućim događajima ako umemo da prepoznamo mesto na kom su uglavljeni. Riba na dnu korena šake upozorava na veliko bogatstvo, dok zmija na samom zglobu govori da će ovaj čovek biti veliki ratnik i heroj. Ukoliko su linija Života i linija Jetre(Glave) u potpunosti razdvojenje jedna od druge, žena može biti zavedena pre braka ili imati vanbračno decu ili živeti u vanbračnoj zajednici.

Ako se na tabanu stopala pojavi polumesec ili potkovica, a palac i prsti uredno odvajajaju jedni od drugih, osoba će ostati siromašna i grubog temperamenta. Dama koja na tabanu ima znak cveta, može postati osoba sa rangom. Znak uha ili čoveka bez kose, može ukazati na uspeh u svetu.

Nadam se da sam zagolicala Vašu maštovitost i da ćete poželeti da istražite mapu linija i simbola na Vašem telu. Prepoznajte svoju unikatnu priču i podstaknite ono najbolje u Vama. Prirodna tetovaža je ujedno i najlepša igra pogađanja ukoliko odvojite vreme za Sebe na jedan malo drugačiji način.Zakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!