Masaža lica nanokremom

Lice je naša emocionalna lična karta koja odražava ekspresiju trenutnog stanja. Poput kompjutera koji očitava stanje na bankovnom računu, mišići lica (ne)voljno se krive odražavajuci da li smo tužni, srećni, besni, mrzovoljni. Njihova uloga nije da pokreću zglobove i podstiču na fizičku aktivnost. Njih pokreće emocija koju često ne možemo da sakrijemo pa nas njihova predusretljivost često izbaci iz takta jer nismo spremni uvek da pokažemo svoja osećanja.

Bežeći od svoje ranjivosti, neretko ulazimo u stanje kontrolisanog ukočenog lica ne dozvoljavajući da se otrgne osetljiva emocija. Konstantni grč stisnute vilice pravi poteškoće u mišiću maseteru – mišiću najveće snage u telu, a svaka njegova nefunkcionalnost dovodi do nepravilnog zagrižaja i asimetrije lica.

Ukoliko nam škrgutanje zuba i stiskanje vilice pređe u naviku, rizikujemo da se ta asimetrija vidi kao prepoznatljiva karakteristika naše ličnosti. Jači zagrižaj sa jedne strane usloviće da sa iste strane budu jači mišići te polovine lica, dok je druga strana istegnuta i povučena na stranu jačeg.

Mandibularni zglob iz mnogo razloga može biti oslabljen, a posledice izmeštenog zgloba na žalost mogu usloviti neurološke smetnje koje posledično mogu prouzrokovati i hormonalne poremećaje.

Akupresurnim terapijama moguće je opustiti grčeve na licu i podstaći normalan energetski tok u meridijanima. Kao što se na šakama i stopalima nalaze reflekšoloske tačke koje korespondiraju organima celog tela, tako i na licu postoji mapa organa. Poznavanje mreže meridijana i reflekšloskih tačaka na licu može dovesti ne samo do opuštanja lica već i do relaksacije celog tela.

Pored drenaže otoka, stimulacijom tačaka možemo popraviti energetski balans bubrega, jetre, bešike, uticati na normalizaciju krvnog pritiska, ubrzati metabolizam, otkloniti glavobolju…

Boja kože lica ukazaće na stanje bubrega i jetre, podočnjaci na lošu detoksikaciju i zastoj u radu bubrega, tonus koze na slabiji rad pluća. Mimika koju nesvesno koristimo, oblikuje grimasu koju često nosimo kao masku koja nas markira u društvu. Nežnim, preciznim pokretima na akupunkturnim tačkama lica, moguće je pojačati rad jetre, bešike, bubrega, stimulisati rad pluća, debelog i tankog creva, olakšati funkcije izlučivanja i varenja.

Tonus mišića ojačaćemo pasivnim pokretima kroz masažu, ali i aktivnim vežbama stimulišući dozirano mišićna vlakna.

U našem radu koristimo nanokremu za regeneraciju kože u kombinaciji sa preciznim manuelnim pokretimia stimulišući funkcije detoksikscije i tonizirajućeg efekta.

Nano krema sa aspekta nanotehnologije

Tehnologija oksigenisanih nanokapljica proizilazi iz potrebe da se definitivno razreše hronične rane (čirevi i/ili dijabetičke rane) u kojima postoji stanje hipoksije, sa tendencijom razvoja bakterijskih i gljivičnih infekcija. Lokalna primena nanokapljica, u obliku kreme, odnosno nanokreme, omogućava njihovo delovanje na mestu hronične upale, što dovodi do njenog razrešavanja/eliminisanja. Isto tako, svakodnevna primena nanokrema takođe omogućava redovnu oksigenaciju kože, pomažući u rešavanju fenomena kao što su suvoća i nesavršenosti. Rezultati se potvrđuju nakon nekoliko aplikacija. Kiseonik se slobodno oslobađa iz nano-kapi, koji dalje slobodno difunduje kroz ćelijsku membranu, dostižući nivo metaboličkih sistema ćelije i obnavljajući njenu ispravnu funkciju.

Naš cilj je da pomognemo svima koji žele da zadrže i održe mlad i prirodan izgled svoje kože, redovnom negom i gimnastikom lica.Zakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!