Poznate ličnosti koje ne kriju svoje čukljeve

Dosta žena se stidi svojih stopala i nerado ih otkriva u otvorenoj obući. Za njih je leto omraženo godišnje doba, jer kaišići prelaze ili pak naglašavaju izražene kvrge na stopalima, a to se nikako ne uklapa u modni stajling većine žena. Perfekcija koju pokazuju u izboru garderobe, ne ide sa krivim palčevima, osim ako to nisu sandale koje ih vešto prikirivaju.

Savršena frizura, izvajana figura, dugačke noge, atributi su većini žena koje pažnju privlače araktivnom spoljašnjošću. Sa druge strane, postoji jedna asimetrična anomalija koja narušava zamišljenu estetiku, a ne može se sakriti puderom, šminkom, ni sa čim što obično koristimo za pokrivanje nedostataka. Čukalj.

Poznajem žene iz sveta umetnosti koje ulažu dosta vremena i energije da vešto prikriju izražene kvrge bandžirajući stopala pre svakog izlaska. To im ponekad uzima i po par sati jer žele da dovedu liniju stopala do perfekcije, prizivajući u svojoj mašti oblik i izgled stopala koji bi bio u njihovom slučaju najpoželjniji.

Pitanje je zašto toliko drame i stida zbog oblika stopala. U klasičnoj psihologiji, žensko stopalao je simbol naše ženstvenosti, arhetip seksualnosti koji neosvešćeno podriva duboke komplekse. Da li sam dovoljno lepa i poželjna sa stopalom koje je široko i kvrgavo?

U svojoj mašti negujemo predstavu o svom telu onako kako nam odgovara i često previdimo neke delove dok nam iznenada ne iskoče u prvi plan. Tada trenutno razočaranje pronalazi usidrenje u lakoj depresiji koja ne prestaje dok se ne pronađe najbolji način za eliminaciju defekta.

Predstava da sam lepa, zgodna, fit, elegantna, zavodljiva, narušena je groznim čukljevima koji brutalno vire iz sandale koje su pak tako sexy. Ali čukljevi nisu. A Jennifer Lopez ne mari za to, kao ni Paris Hilton, Naomi Kembel ili Kameron Dijaz. One se ne stide svojih čukljeva, naprotiv stopala tako kvrgava uležu u sandale sa visokim potpeticama, zauzimajući siguran položaj.

I opet prepoznajem ulogu čukljeva kao čuvara stabilnosti jer treba izneti hod na crvenom tepihu u“dvanaestici”. Nabildovan čukalj osigurava hod i stabilno držanje bez podrhtavanja na visokim stiklama. Priroda je na sve mislila kada je osmišljavala defekte. Poznatim glumicama, pevačicama, princezama, voditeljkama, čukljevi ne smetaju. Ili bolje rečeno, ne žele da ih se hirurški rešavaju. Oporavak je dugačak, a dokazano je da bi se mogli vratiti. Možda je vreme da ih obavestim da potraže alternativu i bar malo smanje čukljeve. Da perfekcija bude 100 posto opravdana.

Više o lečenju čukljeva bez operacije saznajte putem ovog linka.Zakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!