škola integrativne medicine

Prva škola integrativne medicine

Prva škola integrativne medicine pokrenuta je pod pokriviteljstvom tima lekara iz Francuske i Španije u Srbiji 2012. godine.

Okupljeni oko zajedničke ideje da pionirskim koracima prošire polje delovanja sabirajući iskustva i saznanja iz savremene i tradicionalne medicine, pokrenuli su prvu grupu studenata u Beogradu.

Prvi koraci behu spori, ali ne i slabi. Nosioci svesti Univerzalne Medicine su bili spremni na izazove sredine koja je još uvek zatvorena za ovakav pristup. To nas sve zajedno nije pokolebalo u ideji da još jače učimo, istražujemo, primenjujemo.

Ponekad smo bili primorani da prikrivamo nivo oduševljenja postignutim uvidima jer je školovanje vodilo u smeru pozitivnih otkrića i rezultata. Da li je moguće da je sve u stvari jednostavno, samo treba da verujemo da znamo i pre svega osetimo. Empatija koja se razvija tokom edukacija je polazna energija u medicinskom stvaralštvu i po tome je ovaj pristup jedinstven.

“Rad sa čovekom, a ne pacijentom” je rečenica kojom su nas mentori od početka uvodili u pronalaženje reference neutralnosti bez suđenja i navođenja.

“Integrativno, a ne jednostrano”
“Neutralno, a ne lično”
“Čovek u odnosu na čoveka”

Pregledi programom IIMA škole traju dugo (ponekad i preko 2 sata) i često pokreću lavinu emocija duboko prikrivenih životnom svakodnevnicom.

Nije lako prepoznati svoje unutrašnje pukotine i suočiti se sa istiinom.

Medicina Svesti svojim zrakom proviđenja donosi uvide koji mogu biti bolni, ali iznad svega otrežnjujući i isceljujući za dalji tok terapije. Prepoznajući da smo svi međusobno povezani nevidljivim nitima univerzalnog tkanja života, ne oglušavamo se o tuđi bol, problem, prepreke.

Cilj nam je da problem na vreme “uhvatimo” polazeći od motoa: ”prepoznat neprijatelj je već napola savladan neprijatelj!”

U mentalnoj tišini se najlakše otkriva buka neobuzdanih misli koje nekontrolisano lete i prave zavrzlame unutrašnjih konfikta.

Nasleđeni programi uz ovakve podsvesne scenarije, pronalaze uglavljenje u skrivenim ćoskovima nesvesnog. Na nama, lekarima Medicine Svesti, je da uđemo u dubinu i tišinu bića i zajedničkom verom i umećem pročistimo tokove kolektivnog nesvesnog.

Tada otkrivamo koji deo se zakačio u našu ličnu priču i obojio je negativnim vibracijama koje duša traži zarad ličnog pročišćenja.

Ne zvuči lako, ali je esencijalno, jer se ne tiče jedinke već celog Kolektiva.

I opet se vraćam na početak teksta u kome spominjem EMPATIJU kao podlogu škole Medicine Svesti. Ljubav kao Univerzalna energija pokreće život na svim nivoima svih bića živog i neživog sveta.

Živeti na visokim vibracijama je veština kojoj težimo, ali traži umeće i celoživotni rad bez spuštanja pogleda i okretanja glave. Direktnim pogledom u život bez okolišanja, sa jasnim izborima na krilima ljubavi za sve-esencija koja nas nosi da trajemo u pronošenju ideje za zdrav i radostan život za sve.Zakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!