Razlika između refleksologije i masaže stopala

U toku pripreme za početak “škole za korekciju stopala i čukljeva”, htela bih da vam pojasnim razliku između refleksologije i masaže stopala.

Refleksologija je precizna dijagnostička i terapijska tehnika. Raspored zona/tačaka, na stopalu ili ruci, je jasno utvrđen shemom. Pritiskom na njih aktiviramo adekvatan odgovor tela, shodno uzrastu, kondiciji, odvojenom vremenu za terapiju.

Refleksologija se može koristiti preventivno, ali i za lečenje različitih tegoba. Najvažnije je prepoznati tačku i odrediti pritisak. Nekima ne prija bol koji se dešava pritiskom na tačke, a nekima je to bol koji rasterećuje. To je upravo ono što refleksologiju razlikuje od masaze stopala.

Tokom masaže, stopala se opuštaju a pokreti treba da budu nežni, rasterećujući, izazivajući prijatan osećaj toplote i lakoće.

Refleksologija je stimulativni pritisak na tačku poput elektrošoka kod reanimacije. To je precizan signal organu da se probudi i angažuje svoj potencijal kako bi se vratio u prvobitnu funciju.

Na istoku je refleksoterapija kratkotrajni bolni tretman koji traje svega 15ak minuta. Sa takvim pristupom ljudi su kadri da rešavaju jake glavobolje, astmatične napade, bolne cikluse, sterilitet, anginozni bol…

Masaža stopala je opuštajuca tehnika koja vas može odvesti u lak san, što je takođe dobro u vremenu velikog stresa kome smo svi izloženi.

Tokom masaže koristimo razne kreme, losione, kako bismo postigli što veći efekat uživanja i opuštanja. U refleksoterapiji je dovoljno naneti kap dve specifičnog eteričnog ulja na tačke koje želimo stimulisati.

Zato vas podsećam da vodite računa o stopalima i pristupite im sa više pažnje.

U vedskim učenjima stopala su sveti deo tela u kojima je sve zapisano, kao i šakama.
Sveti Jovan Krstitelj je oprao stopala Isusu pre krštenja, Ahil je stradao slabošću stopala(pete).
A za mene važi pravilo – „Pokazi mi stopalo i reci cu ti KO SI!“Zakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!