šta je refleksologija

Šta je refleksologija i kako je koristimo u centru Alvita plus

Šta je refleksologija?

Refleksologija je drevni metod koji se nekada hiljadama godina unazad koristio i kao dijagnostički i kao terpijski metod. U isto vreme u Egiptu, Kini, Indiji, Indoneziji, ali kod američkih Indijanaca i južnoamerickih naroda, pojavio se šablon koji je preko posebnih tačaka na stopalima i rukama utvrđivao koji je organ ugrožen, a pritiskom i masažom određenih tačaka moguće je umanjiti bol i ozdraviti organ ili čitavu regiju.

Raspored tačaka je skoro u svim školama refleksogije isti ili sličan, pa ukoliko želimo da budemo sigurni koji je je organ energetski umanjen, uporedićemo po razlicitim šemama i tako biti sigurni da smo prepoznali ugrožen organ.

U centru Alvita plus, refleksoterapiju koristimo u tretiranju bolnih stopala uslovljene različitim deformitetima. Najčesci problemi su čukljevi, bolne kvrge sa unutrašnje strane stopala, udružene sa cekicastim prstima, ali i ravna stopala ili stopala uvrnuta ka unutra ili spolja, petna bodlja.

Sam tretman reflekoterapije kada se primenjuje u saniranju čukljeva ili ispravljanju skraćenih tetiva je bolan. Jakom akupresurom posebnih tačaka na stopalu vremenom je moguće smanjiti čukalj ili ublažiti tj. eliminisati određene deformitete.

U samom terapijskom tertmanu potrebno je i sam pribeći dodatnom protokolu kako bi podstakli telo na program eliminacije bola. Savetujemo našim korisnicima da primenjiju posebne ciljane vezbe za ispravljanje deformiteta uz upotrebu posebnih antiinflamatornih i analgetskih krema.

Kombinacijom kućnog protokola i refeleksoloških tretmana, rezultat neće izostati. Bitno je da se postavi cilj i odredi vreme koje treba posvetiti SEBI.

Danas veliki broj žena ima problem sa bolovima u stopalima. Izborom kvalitetne obuće, moguće je prevenirati razvoj deformiteta, ali to nije dovoljno kad je sklonost ka formiranju čukljeva očigledna. Stoga, ukoliko primetite prve znakove bola, otoka, crvenila u predelu palca, zgloba ispod palca i jastučića na tabanu, obratite se za savet kako prevenirati razvoj daljeg deformiteta.

Svaka masaža stopala će pomoći da se bol na neko vreme ublaži, ali za ozbiljne deformitete i jake bolove potrebno je primeniti medicinsku refleksoterapiju koja će jakom akupresurom osloboditi skraćene tetive i podstaći celo telo na rad.

U otklanjanju i ublažavanju bolova veliku primenu ima Bowen metod koji se od 2010. godine primenjuje u Beogradu i za to vreme se munjevito razvio i našao svoje mesto u alternativnoj medicini.

To je neinvanzivan način podsticanja tela na proces samoizlečenja, koji na prvi pogled često ume da zbuni pacijenta. Posebnost Bowen tehnike su pauze u primeni, jer se nakon svakog pritiska – prelaska preko posebnih tačaka na telu, pacijent ostavlja u stanju mirovanja nekoliko minuta kako bi telo odreagovalo na poslatu poruku. Na ovaj način telo stavljamo u stanje ravnoteže psihofizičke, koja za cilj ima podsticanje funkcija koje u tom trenutku nedostaju: umanjenje bola, nesanica, ispravljanje lošeg držanja, protiv upalni procesi i mnogi drugi.

Metod nema kontraindikacija, a na njega najbolje reaguju deca. U radu sa deformitetima stopala i kičme, Bowen zauzima posebno mesto jer na taj način telu zadajemo jasne instrukcije kako da popravi loše držanje koje ima duže vreme po automatizmu. U lečenju skolioza i bolnih čukljeva, Bowen metod primenjujemo prvenstveno zbog otklanjanja bolova, koji mogu da umanje radnu sposobnost dece, ali i odraslih.Zakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!