Tufne

Cipele koje otkrivaju moj identitet! Šik, udobno, šareno, pa na tufne. Moje cipele – moj put.

Cipele koje volim moraju biti u skladu sa mojom prirodom.

Hedonizam na prvom mestu jer volim i poštujem SEBE. Ne mogu zamisliti da negde krenem i budem rob visoke mode, grizući nesvesno usne od bola izazavanog špicastim vrhom cipele. U takvim izlascima preselo bi mi pre nego sto bih i stigla gde sam naumila.

Danas i kada poželim neku „ludu“ cipelu sa neobičnim dizajnom i jos neobičnijom petom, obavezno uzimam veći broj. Igrajući flamenko u svojoj mladosti, sećam se problema oko pronalaska adekvatne sandale sa četvrtastom petom. Takozvane babske cipele ali vrlo stabilne.

Sila koju smo koristile udaranjem pete o pod, ostavljala je trag na već izanđalom parketu, ali štikla nije otpadala. Jednom naučeni „takoneo“ osposobio me je za siguran hod na potpeticama, a često sam uhvatila sebe dok koračam da držim i dalje ritam 1, 2, 3, 4 1, 2, 3, 4…

Volim stabilnost, ali sam svesna da isključivo od mene zavisi da li ću je imati tj. imam. Što sam više svoja, više se oslanjam na Sebe. Prepuštam se svojim odlukama i izborima. I iz njih izvlačim pouku.

Ne interesuju me trendovi, šta je ko rekao, smislio, a ponajmanje šta je obukao ili obuo. Znanje me navodi da donosim izbore, a moram priznati, sada već i životno iskustvo.

U svojoj medicinskoj praksi naučila sam da prepoznam ko ima „IDENTITET“ a ko je copy paste. I vibracija patcworka je simpatična kao šarena, ali nezanimljiva po sadržaju. Jer je već viđeno ali ne i proživljeno sa autentičnom notom.

Na žalost živimo u vremenu kada se plagijat ne kažnjava a autentičnost ne vrednuje. To ne treba da nas sprečava u našim malim ličnim izborima i pobedama kojima prkosimo ostalima. Možda ti se ne sviđa moja obuća, parfem ili priroda, ali se zato meni jako sviđa. Uživam noseći ono što mi odgovara, to me raduje i rastrećuje.

Crveno iz spektra boja daje mi uzemljenje i stabilnost. Postavlja me u sadašnji trenutak, otkriva u meni snagu vitalne sile. Spremna da iskoračim iz svakodnevnice, razbarušim uverenja, ubacim u „petu“ i proširim se do sopstva.

I sve to zahvaljujući svojim crvenim cipelicama. Magnetizam crvenog drži me jasno u ovoj inkarnaciji, bez izgovora „sutra ću o tome“.

A tufne su tu da zbune koordinate. Jer ako ste mislsili da ste ukapirali o čemu je reč – varate se.

Haotične crno bele tufne mogu da iskoče svakog časa i pokvare sigurnost i jasnoću forme. Čarolija je u nepredvidivosti koju ne možemo da ukrotimo, a i nećemo. Jer onda više nije čarolija..

Ne držati stvari pod kontrolom već biti u veri i poverenju prema životu. Zato mi ovde na cipelici nedostaje jedno perce plave boje, za tihovanje.Zakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!