refleksologija

Refleksologija ili refleksna terapija

Refleksologija ili refleksna terapija je drevna tehnika koja nudi bezbroj prednosti premorenim ljudima opterećenim stresom modernog života. Tehnika je utemeljena u pojednostavljenoj ideji pritiska i dodira. U našem svetu razdvajanja, posebno danas  kada retko  pružamo ruku i dodirnemo se, refleksologija kroz dodir nudi povratak zdravlju i ljudskosti.

Refleksna masaža stopala donosi duboko opuštanje i terapiju svih organa našeg tela. Stopalo, sa svim svojim brojnim kostima i senzorima, postaje mikrokosmos za ostatak tela. Pronađite direktnu vezu sa glavom, vratom, plućima – svim različitim centrima i organima – kako biste postigli udobnost i dobrobit ovih sistema. Zbog toksičnog okruženja i prehrane bogate konzervansima našeg današnjeg načina života, naše telo je blokirano, neuravnoteženo. Svaki od nasih organa bogat je toksinima, a ovi toksini sprečavaju važne hranljive materije da prodru u naše ćelije da bi nam doneli krajnju snagu i unutrašnju smirenost.

Pročitajte i sledeće: Šta je refleksologija i kako je koristimo u centru Alvita plus

Refleksna terapija  omogućava potpuno smanjenje stresa i konačno opuštanje delova našeg tela. Inicira olakšanje  napetih ramena nakon dugih dana provedenih za kompjuterskim stolom, ali može da reguliše i rad štitaste žlezde tako da daje bitni rezultat kod gubitka težine. Zapamtite da gubitak težine nije u potpunosti usredsređen na ideju „Kalorije unutra, kalorije van.“ Umesto toga, gojimo se zbog cirkulacijske neravnoteže, “toksičnih žlezdi” ili neregulisanog rada štitne žlezde. Kilogrami  se talože u  trbuhu zbog povećanog nivoa kortizola,  hormona stresa.

Pored njega na nas takođe deluju i slobodni radikali koji uništavaju ćelije u organizmu posebno u području  mozga zvanog hipokampus ali i druge ćelije u  telu. Naše telo ne može osnažiti svoj potencijal kada u njemu pulsira kortizol. Umesto toga, polako nas oslabljuje iznutra.

Kad započnete sa refleksološkim tehnikama, vaše telo trenutno žanje plodove pojačane cirkulacije. Bolja cirkulacija, prema refleksoterapiji, daje i bolji protok energije. Dalje, kada naše telo održava bolju cirkulaciju, krv može lakše da teče do svih ćelija  tela.  Krv donosi neophodan kiseonik i hranljive materije ovim ćelijama, a to nadalje sprečava ćelijsku smrt i pomaže  ćelijama da se podmlade.

Refleksna terapija leči naše fizičke tegobe, bolove i šalje pomoć direktno aktivirajuci samoiscelenje lečeći koren naših simptoma. Ovo se razlikuje od redovnog, modernog lečenja, gde lekovi rade  na uklanjanju simptoma. Tada život  postaje serija tableta sa puno neželjenih efekata.

Tehnike refleksologije razmatraju osnovnu mapu ljudskog tela koja se nalazi na  stopalu.

Svaki deo našeg tela povezan je sa  stopalom i možemo ga deblokirati  ili aktivirati pritiskom na pravu tačku što donosi krajnje olakšanje.

Lekari 19. i 20. veka počeli su da koriste tu tehniku da bi ojačali zdravlje, a današnji evropski i azijski lekari primenjuju refleksoterapijsku tehniku uz modernu medicinu.

Refleksologija ima svoje mesto u zivotu svake osobe  – bez obzira na zdravstvene probleme ili relativno dobro stanje. Svima je potrebno olakšanje. Ona je kao takva neophodna komponenta lepog, zdravog života.

Potražite refleksologiju ako ste osoba sa hroničnim umorom ili pod konstantnim stresom.
Potražite refleksoterapiju kako biste ublažili unutrašnju napetost, pojačali svoje ciljeve mršavljenja, a veće zadovoljstvo postigli na poslu. Shvatite kako da unesete ove zdrave komponente u svoj svakodnevni život i uberete plodove drevnih tehnika refleksoterapije.

Pročitajte i sledeće: Šta je refleksologija i kako je koristimo u centru Alvita plusZakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!