Da li volimo svoja stopala?

Ta mala nezna stopala, sa kožom od somota. Vremenom prerastu u koščata sa ogrubelom zadebljalom petom. Šta nam se desilo u međuvremenu?

Božanski nacrt u svakom od nas, sa rođenjem ponudio nam je najlepšu verziju koju vremenom treba odnegovati. Kao brušeni dijamant, sa zrelošću bi trebalo da isijavamo snagu pomešanu sa lepotom. Onom unutarnjom, ali i spoljnom.

Na zalost, u nekoj fazi sazrevanja desi nam se da izgubimo kontakt sa sobom i, umesto nege, zapostavljamo brigu o sebi.

Bitno je da je moderno. Čak iako žulja, svrbi, spada, otiče, ne marimo. Pa to je samo stopalo. Od toga se ne umire. Bitno je da smo ih smestili u kalup koji nam se sviđa!

A ono iznutra vrišti i moli za pomoć! Žuljevi, crvenila, otoci, kurje oči, čukljevi uzimaju danak nasim nepromišljenim odlukama.

Moda nas košta više nego što možemo da zamislimo. U jednom trenutku primetićemo da nam nijedna obuća ne odgovara. Prosto ne možemo da je obujemo. Ni stare ni nove cipele ne pašu! Ah, kad će to leto da mogu da nosim otvorenu obuću i raskomotim stopalo?!

Ali avaj, iznenada primećujemo da je pored palca izrasla ružna kvrga koje do skoro nije bilo!! Na sve načine pokušaćemo da je sakrijemo!

Zasto ne prave sandale sa aplikacijama na mestu čuklja? Tako se ne bi videlo da su mi stopala ružna i deformisana. Oni uporni dovijaju se da prikriju izbočine raznim dosetljivim oruđima. Zašto su se baš moja stopala iskrivila?! Pa moja mama ima tako divna stopala, sestra takođe. Samo sam ja povukla na baku.

Stopala su velika tek 15, 20 santimetra. A drže nas uspravnim i balansiraju odozgo tezinu od 80 kilograma. Da li smo svesni toga? Koja je sila u tim malim nežnim somotskim stopalcima koje smo ugurali u sandalu sa petom od 12 cm? Mislite danas o tome.Zakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!