vežbe za čukljeve

Vežbe za čukljeve

Ko kaže da palčevi ne mogu da vežbaju i da vežbe za čukljeve ne postoje?

Kao i svi drugi delovi tela, palčevi su opskrbljeni brojnim mišićima i tetivama koje voljno možemo da angažujemo AKO IMAMO CILJ!

Čukljevi nam zadaju dosta problema, ne samo estetski već i funkcionalno, jer bol u palcu ume da bude vrlo neprijatan.

Trenutak u kom željno očekujemo mesto gde ćemo izuti cipelu i osloboditi se iritirajućeg bola je često nalik lošem snu koji predugo traje.

Pomagala u vidu korektora i separatora su izloženi na svakom koraku, ali da li je to pravo rešenje? Umetak koji isteže mišiće palca podseća više na epove u kojima je glavni junak izložen mučnom rastezanju.

Ako naš palac trpi noćnu torturu, tog jutra, a i svakog sledećeg, neće imati potencijal da se ukljuci u bilo kakvu mišićnu podršku drugim mišićima, a ni celom stopalu. Ovo znači da smo izgubili jedan važan mišić u stopalu čija je funkcija krucijalna u osloncu tela i gazu.

Lečenje čukljeva bez operacije u Alvita plus centru

Da li možete da osvestite trenutake kada ste preterali sa istezanjem, kada imate osećaj da ste izgubili snagu u nekom segmentu samo zato jer ste pomislili da je to baš zdravo i dobro za vaše držanje?

Odlazak u teretanu je smislen ako na početku poslušate savet i instrukcije vašeg trenera koji će vas provesti kroz set vežbi koje su ciljane za problem koji želite da rešite. Tako je i u slučaju stopala i mišića palca koji ga drže u normalnom ispravnom položaju.

Ali, da li je vaš palac malo iskrivljen na stranu, da li ga nesto vuče unutra? Mišić primicač palca je oslabio, ali su zato svi okolni i dalje jaki pa vuku u svoju starnu dominatno kvareći čitavu strukturu stopala.

U takvim slučajevima uključujemo vežbe za čukljeve kojima angažujemo oslabljene mišiće da povrate svoju formu i snagu.

Lastiš trakom potpomazemo da palčevi pravilno izvedu zahtevani pokret, a malo po malo vremenom će se uključiti sve više motrornih jedinica koje će oslabljenom mišiću vratiti pripadajuću snagu i dostojanstvo! I to po tačno predviđenom vremenu i odgovarajućem početnom položaju koji će mišićima palca omogućiti da se ponovo vrate u formu.

15 minuta svakodnevnog vežbanja će puno značiti za osnaživanje palca, a radost usled primetne promene položaja je je često neizreciva.

Budimo vredni i odvojmo vreme vežbe za čukljeve kad već volimo da vežbamo i gradimo savršenu figuru!

I stopala mogu da budu zgodna i lepa ako se potrudimo i promenimo navike. Nega stopala bi trebalo da zauzme prioritet u svakodnevnoj toaleti, jer sa prvom otkrivenom sandalom, izvajano stopalo upada u oči. Neka vežbe za čukljeve i celog stopala zauzmu mesto u vašim navikama, jer na kraju dana pre spavanja pogled može da se zadrži osetno duže na njima ukoliko su bolna, otečena ili upaljena. A aktivnom negom i preventivom zadržaćemo njihov lep i elegantan izgled.

Lečenje čukljeva bez operacije u Alvita plus centruZakažite Vaš termin

error: Sadržaj je zaštićen!!